Rusya'da 1 Mayıs Kutlamaları

Dünyanın dört bir yanında kutlanmakta olan 1 Mayıs Emek Bayramı, geleneksel olarak görkemli kutlamaların adresi sayılan Rusya ' da yine yüz binlerin katıldığı sokak yürüyüşleriyle renkli görüntülere sahne oldu.
1 Mayıs Dimitriy Medvedev Medvedev Moskova 


Sendikalar Birliği tarafından başkent Moskova ' da sabahın erken saatlerinde düzenlenen sokak yürüyüşüne yaklaşık 120 bin Moskovalı katıldı. Moskovanın Tverskaya caddesinde Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ' in de yer aldığı yürüyüşe kısa bir süreliğine birkaç gün sonra görevi terk edecek Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve halefi Vladimir Putin de katıldı.
Sık sık Putin lehine sloganlar atan göstericiler, emek haklarının yükseltilmesi taleplerini içeren pankartlar açtılar.

İHA ' ya açıklamada bulunan Svetlana Korel isimli vatandaş, “1 Mayıs Bayramı en güzel bayram. Her yıl bu kutlamalara katılıyorum. Bugün öğretmen arkadaşlarımla birlikte buradayız. Burada böylesi kalabalık insanı bir arada görünce daha da mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Olga Malaşitskaya ise, “1 Mayıs tüm emekçilerin birlik ve dayanışma günü. Bugün bütün insanlar sokaklara çıkarak daha iyi çalışma şartları talep ediyor. Böyle bir günde hükümetimizin de bizi duyması ve yürüyüşümüze destek vermesi bizi çok mutlu ediyor. Biz bu hükümetin, ülkemizin daha çok kalkınması için büyük çalışmalar yapacağına inanıyoruz” dedi.

Bu arada bugün Moskova ' da Rusya Komünist Partisi, Liberal Demokrat Partisi ve ırkçı örgütlerinin de ayrı sokak gösterileri düzenleyecekleri bildirildi.
1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı