Rakı Festivali'nden İlginç Görüntüler

KKTC ' de havalar yavaş yavaş ısınırken ve turizm mevsimi de yol almaya başlarken özgün festivalleri ile tanınan Kuzey Kıbrıs ' ın festival ajandasına eklenen Rakı Festivali, dün akşam antik Girne limanında yapılan etkinlikler ve konserle sona erdi.
Girne Kıbrıs Dolapdere 


Türkiye ' de üretilen ve en fazla pazar payına sahip olan markaların sponsorluğunda gerçekleşen “Gadeh Gadeh Rakı Fest”, dün akşam sona erdi. KKTC ' nin turizm başkenti Girne ' de çeşitli etkinliklerle bir haftadır süren festivalde restoranlarda Kıbrıs ' ın yerel lezzetleriyle eşleştirilmiş avantajlı rakı menülerinden, rakı atölyesine, fasıl grubundan, oryantal dans kurslarına ve Dolapdere Big Gang konserine kadar birbirinden eğlenceli ve lezzetli etkinlikleri bulmak mümkün oldu.

Festivalin en özel alanlarından biri de Rakı Atölyesi standı oldu. Yaklaşık 11 metre uzunluğunda olan ve rakı üretiminin tüm süreçlerini gösteren dev bir maketten oluşan Rakı Atölyesi, katılımcılara üzümün rakıya dönüşünü gösterdi. Katılımcıların seçecekleri üzümler, üretim sürecine girdikten sonra isme özel şişe etiketlerine isimleri yazılarak armağan edildi.
Bu atölyenin önünde uzun kuyruklar oluşurken Girne Limanı da yerli yabancı turistlerle doldu. Cafe ve lokantalarda yer bulmak zorlaşırken Dolapdere Big Gang orkestrasının limanda kurulan özel sahnede verdiği iki saati aşkın süren konseri yüzlerce kişi izledi.
27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı