Muhteşem Yüzyıl Dizisi Yasaklanıyor!

Makedonya izlenme rekorları kıran diziler için kanunu değiştirecek: 500 yıl Türk esaretinde kaldığımız yeter!
Ezel Dizisi Enformasyon Binbir Gece Muhteşem Yüzyıl İffet Dizisi 


Arap dünyası ve Balkan ülkelerinde reyting rekorları kıran türk dizilerine Makedonya ' dan yasak geldi.

Makedonya Enformasyon ve Toplum Bakanı Ivo Ivanovski, başta Muhteşem Yüzyıl olmak üzere Türk dizilerinin gündüz ve prime-time saatlerde yayınlanmasını engellemek için televizyon kanununda değişiklik yapacaklarını açıkladı.

Türkiye'de izlenme rekorları kıran ' Muhteşem yüzyıl ' , ' İffet ' , ' Ezel ' ve ' Binbir Gece ' gibi dizilere, Makedonya hükümeti tarafından yasak geldi. Makedonya Enformasyon ve Toplum Bakanı Ivo Ivanovski, Türkiye'den sonra, Arap dünyası ve Balkan ülkelerinde de yayınlanarak reyting rekorları kıran Türk dizilerinin gündüz ve prime time, yani günün en çok izlenen saat diliminde gösterilmesini engellemek için harekete geçti. Gün boyu yayınlanan Türk dizilerinin ev kadınlarını ekrana kilitlediğine dikkat çeken Ivanovski, “Türk dizileri yüzünden kendi yapımımız televizyon programları gece yarısından sonra yayınlanmaya başladı. Kanallar arasında dolaştığımda bile ' Muhteşem Yüzyıl ' , ' Ezel ' , ' Binbir Gece ' gibi Türk dizilerine rastlıyorum. Hepsi çok güzel diziler ama 500 yıl Türk esaretinde kaldığımız yeter” diye konuştu.

Bakan, kademeli olarak Türk dizilerini yayından kaldıracak bir yasa tasarısı hazırladıklarını, 2013'te yürürlüğe girecek bu tasarıya göre, 08.00 ve 20.00 saatleri arasında TV kanallarında Makedon belgesel ve dizilerini ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Türk dizileri hakkında daha önce de Yunanistan ' da tartışmalar yaşanmış, Türk dizilerinin Yunan televizyonlarında yasaklanması çağrısında bulunulmuştu.

Muhteşem Yüzyıl Hakkında
Şehzade Süleyman, en yakın adamı Pargalı İbrahim ile birlikte çıktığı bir avda alır kötü haberi. Babası Yavuz Sultan Selim Han vefat etmiştir. Şehzade Süleyman hiç beklemeden, İstanbul'a doğru yola çıkar. Şehzade Süleyman hızla payitahta ulaşır. Hiç beklemeden cülus törenine katılır. Bir günde hayatı değişmiş. Sultan Süleyman olarak padişahlık hayatına başlamıştır. Bu sırada, Karadeniz üzerinden içi köle yüklü bir kadırga, İstanbul'a doğru gelm...
devamı
İffet Dizisi Hakkında
İffet, evlilik planlarını hayata geçirebilmek için tekstil devi bir holdingin sahibi olan ve ketum, otoriter biri olarak bilinen Ali İhsan Emiroğlu'nun malikanesinde hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Öte yandan İffet'in en yakın arkadaşı Betül'ün ise yıllardır hepsinden gizlemeyi başardığı bir sırrı vardır: Cemil'e aşıktır ve onu elde etmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Önüne çıkan tüm zorluklara sevdiği adamla mutlu bir yuva kurabilmek için ...
devamı
14 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı