İşte Nijerya'da Kaçırılan Kızlar

Nijerya ' da geçtiğimiz hafta 200 ' den fazla kız öğrenciyi kaçıran Boko Haram örgütü bugün yayınladığı videoda Nijerya ' da tutuklu bulunan örgüt üyeleri serbest bırakılmadıkça kızları bırakmayacaklarını belirtti.
Hristiyan İslamiyet Nijerya Kamerun Müslüman 


Örgüt tarafından yayınlanan 17 dakikalık görüntüde konuşan grup lideri Ebubekir Şekau, kızları bırakmaları karşılığında tutuklu bulunan örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. Kaçırdıkları kızların Müslümanlığa döndüklerini belirten Şekau, İslamiyet'i kabul etmeyen kızların ise bırakılmayacağını ima etti.

Videoda kameraya konuştuğu görülen 3 kızdan 1'i zaten Müslüman olduğunu belirtirken, diğer 2'si daha önce Hristiyan olduklarını ve Müslümanlığa döndüklerini söyledi.
Videonun devamında kırsal bir alanda tesettüre bürünmüş öğrenci kızlar dua ederken görüldü.

Örgüt daha önce yayınladığı ilk videoda kaçırılan kızları köle pazarında satacaklarını ve evlendireceklerini belirtmişti. Örgüt ayrıca ülkedeki Batı eğitiminin durdurulmasını ve kızların okuldan alınarak evlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan Borno Eyaleti valisi Kashim Shettima ise yaptığı açıklamada kızların kaçırıldığı yer ile ilgili bilgisi olduğunu ve bunu hükümet yetkilileri ile paylaştığını ifade etti. Shettima açıklamasında ayrıca kızların Çad ya da Kamerun sınırına geçirildiğini düşünmediğini dile getirdi.
13 Mayıs 2014 Salı günü yayınlandı