Irak'ta Bombalı Saldırı 27 Ölü

Irak'ta ülke genelinde gerçekleşen organize bombalı saldırılarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilirken 100'ün üzerinde de yaralı olduğu bildirildi. Nasiriyah, Bağdat, Tuzhurmatu, Tikrit, Samarra, Hilla ve Kerkük kentlerine sabah saatlerinde gerçekleşti. Yalnızca Kerkük ' te eş zamanlı 6 patlama meydana gelirken bu saldırılardan biri Arap, biri Türkmen, biri de Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu bölgelerde yaşandı. Saldırılar herhangi bir grup tarafından üstlenilmezken yetkililer saldırıları El Kaide ' nin düzenlemiş olabileceğini ifade ettiler.
El Kaide Saddam Hüseyin Kerkük Başkent Bağdat 


2003 yılında Saddam Hüseyin'in ABD kuvvetleri tarafından devrilmesinin ardından uzun süredir iç karışıklıklarla uğraşan Irak'ın Nasiriyah, Bağdat ve Kerkük kentlerinde bugün sabah saatlerinde düzenlenen organize bombalı saldırılarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıya ilişkin raporların başkent Bağdat'ın yanı sıra kuzeydeki Tuzhurmatu ve Kerkük kentleri ile güneydeki Nasiriyah kentinden geldiği belirtildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen organize saldırılarda genellikle bomba yüklü araçların kullanıldığı belirlendi. Samarra ve Hilla gibi 7 şehrin hedef alındığı bombalı saldırılarda can kaybına 12 bomba yüklü aracın ve yol kenarına yerleştirilen 3 el yapımı patlayıcının neden olduğu kaydedildi.

Tuzhurmatu kentinde ise bomba yüklü 3 aracın neden olduğu saldırıların 6 kişinin hayatına mal olduğu ve bu saldırılarda toplam 60 kişinin de yaralandığı bildirildi. Başkent Bağdat'ta çok iyi korunan havaalanının yakınlarındaki bir kontrol noktasına düzenlenen ve 2 adet bomba yüklü aracın kullanıldığı saldırılarda da 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı bildirildi. 3 bomba yüklü aracın da Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Kerkük kentin'de Türk, Arap ve Kürt bölgelerinde infilak ettiği belirtildi. Diğer patlamaların şehrin farklı bölgelerinden farklı etnik grupların bir arada yaşadığı yerlere düzenlendiği kaydedildi. Ayrıca Tarmiyah kenti yakınlarında ,Bağdat'ın 50 kilometre kadar kuzeyinde, bir polis memurunun araba kullandığı sırada silahlı kişi ya da kişilerce susturuculu tabanca kullanılarak vurulduğu ve polis memurunun olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Irak'ta gerçekleştirilen ve en az 20 kişinin ölümüyle en az 100 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıların şu ana kadar herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmediği kaydedildi. Organize saldırıların 20 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerden hemen önce gelmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı