Hollanda Başbakanı Rutte: Türk Toplumunu Çok Önemsiyorum

Hollanda ' da hükümetin düşmesinin ardından yavaşlayan siyasi hareketlilik, yerini yavaş yavaş seçim hazırlıklarına bırakıyor. Hükümetin düştüğü haberiyle basın mensuplarının akınına uğrayan Hollanda Parlamentosu ' nda artık eskisi gibi basın ordusuna rastlanmazken, bugünlerde tek konuşulan şey erken seçim ve sonuçları. Başbakan Mark Rutte ' nin yaklaşan seçimlerle ilgili Türk basınına yaptığı ilk açıklama, Hollanda ' da yaşayan Türk toplumuna da yönelikti.
Başbakan Beatrix Nebahat Albayrak Hollanda 


Başbakan Rutte, VVD (Liberal Demokratlar) parti grubu sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tüm partilerin oybirliğiyle ve Yüksek Seçim Kurulu ' nun kararıyla seçim tarihi 12 Eylül 2012 olarak kesinleşti. Karar Kraliçe Beatrix tarafından da onaylandı. Demokrasinin gereği ve ülkenin ihtiyacı olan yeni hükümetin oluşumu için burada benim ilk mesajım sandık başına muhakkak gidilmesi yönünde olacak. İnsanlar hangi partiye oylarını kullanırsa kullansın, muhakkak oy kullanma günü sandığa gidilsin. Hollanda ' da yaşayan Türk toplumunu çok önemsiyorum. Hollanda ' da çifte vatandaşlık sahibi olan Hollandalı Türkleri de buradan sizlerin aracılınızla oylarını kullanmaya davet ediyorum”

İleriki günlerde bir Türkiye ziyaretinin de olabileceğinin vurgusunu yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, seçim gününe kadar görevinin başında olacak. Bilindiği gibi Türk asıllı kadın milletvekili Nebahat Albayrak, bir süre önce önümüzdeki dönemde aktif siyaseti bırakacağı haberini vermişti.

14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı