Hindistan’'da Uçak Seferleri Neden Durdu?

Hindistan Havayolları'dan pilotların protestosunda ikinci güne girilirken, daha çok uluslararası uçak seferi iptal edildi.
Hindistan Singapur Boeing Mumbai 


Hindistan Havayolları sözcüsü, 3 uluslararası Singapur, New York ve Newark seferinin iptal edildiğini açıkladı. Hindistan Havayolları, geçtiğimiz gün 10 pilotun işine son vermişti. Bunun ardından onlarca pilot hasta olduklarını bildirdi.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Ajit Singh, pilotların ' iş durdurma eyleminin ' yasal olmadığını söyledi.

Bu arada Hindistan Havayolları'dan pilotların protestosu sonucu bugün 3 uluslararası sefer iptal oldu. İptal edilen seferlerin ise başkent Yeni Delhi'den Singapur ve New York ve Mumbai şehrinden Newark'a olduğu açıklandı.

Pilotların protestosunun 2 sebebi var. Pilotlar, şirkete alınacak yeni Boeing Dreamliner uçağının eğitiminde uluslararası uçuşları yapan 500 pilota öncelik verilmesini talep ediyor. Ayrıca havayolunun uçakların terfileri konusunda vaatlerini yerine getirmediğini savunuyor.

Hindistan yerel medyası, protestoya yaklaşık 200 pilotun katıldığını duyurdu. Yönetim protestoya katılan 10 pilotu görevden alırken, çok sayıda pilot bunun üzerine hasta oldukları bildirerdi.

Hindistan Havayolları, günlük 50 uluslararası uçuş yapıyor. Pilotların protestosu sonucu dün 13 uluslararası uçak seferi iptal edilmişti. Hindistan Havayolları (Indian Airlines) 2007'de Air Hindistan (Air India) ile birleşmişti. Protestoya katılan pilotlar ise Air India'nın pilotları.
9 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı