Güney Kore'de Dönerli Türkiye Tanıtımı

Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği, Yeosu'da düzenlenecek Expo'daki Türkiye pavyonunun tanıtımı için resepsiyon verdi. Millenium Hilton Hotel'de düzenlenen resepsiyona katılan Koreli davetliler, ikram edilen döner ve Maraş dondurmasına büyük ilgi gösterdi.
Hilton Hotel Anadolu Ateşi Cihan Haber Ajansı Seul 


Resepsiyona davetlilerden Seul Belediye Başkan Yardımcısı Mun Seung-gu ise gelişmekte olan iki ülke ilişkilerine değindi. İki ülkenin tarihi bağlarına değinen Mun, halihazırdaki ilişkilerin yetersiz olduğu ifade etti.

En son olarak sahneye çıkan Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş son zamanlarda gelişen ikili ilişkiler hakkında bilgi verdi. Güney Kore ile Türkiye için 2012'nin özel bir yeri olduğunu ifade eden Büyükelçi Sarıbaş, diplomatik ilişkilerin 55. yıldönümü olduğunu ve iki ülke ilişikçilerinin 'Stratejik Ortaklık' seviyesine yükseldiğini söyledi. Güney Kore medyasında bir Türkiye dalgası olduğunu aktaran Sarıbaş, Yeosu Expo'nun sadece bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Konuşmasından sonra Cihan Haber Ajansı'na iki ülke ilişkilerine dair değerlendirmede bulunan Büyükleçi Sarıbaş, Güney Kore'deki sanatseverlere Türkiye'nin kültür değerlerini sergilemeye gayret ettiklerini ifade etti. Büyükelçi Sarıbaş sözlerini şöyle devam ettirdi: ' Önümüzdeki haftalarda dünyanın 9. büyük müzesi olan Kore Milli Müzesi'nde 'İstanbul'un Sultanları' adlı bir sergi açacağız. Ayrıca Mehter marşı ve Anadolu Ateşi gösterileri de olacak. Başka sergiler de öngörülüyor. Eylül sonu ekim başında da Türkiye Haftası düşünüyoruz. Tüm bu faaliyetler zengin kültür değerlerimizi Koreli sanatseverlere sunma imkanı olacak '

Resepsiyona birçok üst düzey yetkili katıldı. Resepsiyonun sonlarına doğru verilen mini musiki konseri ise büyük alkış aldı.

26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı