Fransa’da 1 Mayıs Kutlamaları

Fransa ' da yüz binlerce kişi 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.Fransız sendikalar CGT, CFDT, FSU, Solidaires ve UNSA'nın çağrısı üzerine ülke genelinde 290 gösteri düzenlenirken, sendikalar üyelerine gösteri sırasında taşıyacakları pankartlarında siyasi mesaj olmamasını talep etti. Bu talebin aksine ülkenin en büyük işçi sendikası CGT, ' Sarkozy'i alt etmeye ' çağıran pankartlar taşıdı. Sendikalar, ayrıca ortak tepki olarak Avrupa Birliği'nin dayattığı kemer sıkma politikalarına ' hayır ' sloganı attılar.
Avrupa 1 Mayıs Avrupa Birliği Nicolas Sarkozy 


Fransa genelinde sendikal gösterilerin yapıldığı bir günde Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de seçim öncesi Paris'te kendi sempatizanlarını 1 Mayıs kutlaması için toplaması çok kişi tarafından ' provokasyon ' olarak değerlendirildi.

Başkent Paris'teki yüz binlerce kişilik gösterilerin haricinde Toulouse'da 40 bin, Marsilya'da 20 bin, Lyon'da 20 bin, Bordeaux'da 12 bin, Montpellier'de 5 bin, Strasbourg'da 4 bin 500, Havre'da 4 bin, Lille'de 3 bin, Mulhouse'da bin 500, Rennes'de ve Nancy'de de 10 bin kişi 1 Mayıs işçi bayramında istek ve tepkilerini dile getirdi.

Paris ' te yüz binlerin katıldığı gösteride Sosyalist Parti ve Sol Cephe üyeleri, sendikaları rahatsız etmemek için en arkada yer aldılar. Emekçiler ve işçiler, Denfert-Rochereau meydanından Bastille Meydanı ' na doğru “Uluslararası dayanışma ve sosyal ilerleme için” yazılı pankart arkasından yürüdüler. Sendika liderleri kortejler arasında hazır bulundu. 6 Mayıs ' taki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anketlerde önde görünen sosyalist adayı François Hollande ise, eski cumhurbaşkanı François Mitterand döneminde başbakan olan Pierre Bérégovoy ' un intihar edişinin 19. yıldönümünde Nevers kentinde katılmayı uygun buldu.
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı