Filistinliler Nakba Günü Gösterisi Düzenledi

Lübnan ' daki Filistinliler, Filistinli mahkûmlarla dayanışma göstererek İsrail ' in bağımsızlığını ilan ettiği Nakba Günü ' nü yıldönümünde andı.
Filistin Birleşmiş Milletler Cenevre Lübnan 


Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ' nin bugün düzenlediği gösteride, İsrail ' in bağımsızlık ilanını yaptığı Nakba Günü anıldı. Anma töreninde İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli mahkûmlarla dayanışma gösterildi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi üyesi Fathi Kleb, “Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi tarafından düzenlenen bu gösteri, 15 Mayıs ' taki Nakba Günü ' nü, yani felaketi anmak için ve Filistinli mahkûmlarla dayanışmak için yapılıyor” dedi.

Cephenin bir başka üyesi olan Suhel al Natoor da “Bugün burada İsrail ' in Filistinlilere bütün haklarını vermesini zorlayacak olan uluslararası kararların dondurulmasına karşı oturma eylemi başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Göstericiler Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Komisyonu ' na doğru yürüyerek BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ' a ve uluslararası camiaya uluslararası meşruiyeti sağlaması için seslendi. Mektupta Filistinlilerin ülkelerine dönmelerinin ulusal hakları olduğu ve 194 numaralı BM kararının belirttiği gibi Filistinli mültecilerin ülkelerine dönmeleri tartışılmadan herhangi bir çözümden bahsedilemeyeceği vurgulandı. Başta kadınlar, hastalar ile çocuklar olmak üzere tutukluların bırakılmasının ve uluslararası meşru kararların uygulanmasının talep edildiği mektupta, savaş zamanında sivillerin korunmasını öngören Cenevre Anlaşması ' nın uygulanması için çağrıda bulunuldu.

2 bine yakın Filistinli mahkûm, 17 Nisan ' da İsrail ' in yaygın tutuklama, hapishanede tecrit ve kötü koşullar gibi uygulamalarına karşı çıkarak açlık grevine başlamıştı.
14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı