Eşcinsel Evliliğine Onay Verildi

ABD Başkanı Barack Obama, eşcinsel evliliğine destek verdiğini belirten ilk açıklamasını dün yaptı.Dün Amerikan ABC kanalına röportaj veren ABD Başkanı Obama, ABD ' de çok tartışılan konulardan biri olan eşcinsel evliliğine destek vererek “Eşcinsel evlilikleri konusunda önceden biraz çekincem vardı çünkü sadece birlikteliklerinin tanınmasının yeterli olacağını düşünüyordum. ' Evlilik ' kelimesinin pek çok kişi için çok güçlü gelenekleri, dini inançları ve benzerlerini uyaran bir şey olmasına hassasiyet gösteriyordum. Yıllar içerisinde çevremden ve pek çok diğer çevreden eşcinsellerle konuştum. Şimdi bir adım ileri giderek eşcinsel çiftlerin evlenebilmesi gerektiğini onaylamak benim için önemli” dedi.
Eşcinsel Barack Obama Joe Biden 


İlk defa eşcinsel evliliğini desteklediğini belirten Obama, ülke çapında kanun değişikliğine gidilmesi gerektiğini söylemedi. Obama, bu konuyu her eyaletin kendi kararına bıraktı.ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve diğer kabine üyelerinin eşcinsel evliliği konusuna desteklerini açıklamalarının ardından Obama ' nın üzerinde de bir baskı oluşmuştu. Obama, daha önce de eşcinsellerin cinsel kimliklerini gizlemeden Amerikan ordusunda görev yapmasını yasaklayan “Sorma, Söyleme” düzenlemesini kaldırmıştı.



Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı