Bir Annenin 42 Yıllık Umudu

ABD'li Edwarda O ' Bara, 16 yaşında girdiği komada 42 yıl kaldıktan sonra dün hayatını kaybetti. Henüz bir lise öğrencisi olduğu 1970 yılında vücudu ilaç tedavisine ters tepki verince şeker komasına giren Edwarda O ' Bara, 42 yıl komada kaldıktan sonra dün hayata gözlerini yumdu.
Miami Amerika Birleşik Devletleri 


59 yaşında hayatını kaybeden O ' Bara ' nın annesi, beş yıl önce ölene kadar kızının başından ayrılmamıştı. Edwarda ' nın babası ise 1978 ' de ölmüştü. Miami kentindeki evindeki bakan Kaye O ' Bara, yatak yarası olmaması için kızını her iki saatte bir çevirdi, onun yanında sürekli müzik dinledi veya kitap okudu. Annesinin kızına olan bağı, O ' Bara ile ilgilenen Dr. Wayne Dyer ' ı annesi ile komadaki kızının ilişkisini konu alan bir kitap yazmaya teşvik etti. Kaye O ' Bara, 2008 yılında kızına baktığı odada uyurken son nefesini verdi.

Annesinin ölümünün ardından, Edwarda ' nın bakımını kardeşi Colleen üstlendi. Edwarda ' nın öyküsü, yerel halkı da fazlasıyla etkiledi. Colleen O ' Bara, tanımadıkları çok sayıda insanın kendilerini ziyaret ettiğini belirtti. Edwarda ' nın cenazesinin Salı günü düzenleceği ifade edildi.
26 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı