Assange Hakkında Karar Öncesi Gerginlik

Siyasi sığınma talebinde bulunduğu Ekvador ' un Londra ' daki büyükelçiliğinde bekleyen Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkında Ekvador ' un açıklayacağı karar öncesinde gergin anlar yaşandı. Polis, Assange taraftarı bazı göstericileri yaka paça göz altına aldı.
İngiltere İsveç Julian Assange Londra 


Cinsel saldırı ve tecavüz suçlarından hüküm giydiği İngiltere ' de tutuklanmamak için Ekvador Büyükelçiliğine sığınan Wikileaks isimli internet sitesinin kurucusu Julian Assange için bugün Ekvador hükümetinin vereceği karar öncesi Londra ' daki elçilik binası önünde gergin dakikalar yaşanıyor. Ekvador Dışişleri Bakanının yapacağı açıklama öncesinde Assange ' ye destek vermek için elçilik binası önüne gelen taraftarlar Assange ' ye destek gösterisinde bulundu. Oturma eylemi yapan göstericilere polisin müdahale etmesi sonucu ise gergin anlar yaşandı. Çıkan kargaşa polisin 3 kişiyi göz altına alması üzerine sona erdi.

Frank Freeman isimli bir Assange taraftarı gözaltına alınmadan önce İHA ' ya yaptığı açıklamada, dünya çapında özgürlük mücadelesi veren Julian Assange ' nin haklarını savunmak için elçilik binası önüne geldiğini söyledi. Freeman ayrıca Ekvador hükümetinin Assange ' nin başvurusunu kabul edeceğini ve Assange ' nin Ekvador ' a gideceğini ve orada güvende olacağını umduğunu söyledi.

Cinsel saldırı ve tecavüzde bulunduğu gerekçesiyle İsveç, Assange ' nin İngiltere ' den iadesini istiyor.

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı