Angelina Jolie Kuzey Irak'ta

Angelina Jolie, Suriye'deki olaylardan kaçıp komşu ülkelere sığınan mültecileri ziyaret etmek için bu kez Irak'ı ziyaret etti.
Angelina Jolie Zebari Suriye Bağdat Barzani 


Bağdat'ta dün temaslarda bulunan ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya gelen Jolie, bugün sabah Erbil'e geldi. Burada ilk görüşmesini Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile gerçekleştiren Jolie, Barzani tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı.

Angelina Jolie'nin bu ziyaretinin önemli olduğunu dile getiren Barzani, ' Bu ziyaretin sığınmacılar için çok büyük bir moral kaynağı olduğuna inanıyorum. ' dedi. Barzani, Suriye'den gelen sığınmacı sayısının 24 bini bulduğunu ve bunların çoğunun da Kürt asıllı olduğunu bildirirken, ' Kürt hükümeti şu ana kadar Bağdat'tan hiç bir yardım almamıştır. İlk günden itibaren sığınmacıların her şeyini kendimiz karşılıyoruz ve sığınmacılar için şu ana kadar 10 milyon dolar harcandı. ' şeklinde konuştu. Barzani, sığınmacıların yeni eğitim yılından mahrum kalmamaları için kamplarda eğitim hazırlığı yapıldığını açıkladı.

17 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı