Amerika'da Kurban Bayramı Coşkusu

ABD'de yaşayan çok sayıda Müslüman bayram namazını kılmak için erken saatte camilere akın etti.
New Jersey Diyanet İşleri Başkanlığı Müslüman New York 


Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu New Jersey ve New York eyaletlerinde Türk vatandaşları bayram namazından sonra birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı vaazı dinledi. Namaz sonrası kucaklaşan müminler, birbirlerinin bayramlarını tebrik etti. Bayram coşkusu birlikte yapılan kahvaltı ile devam etti.

New Jersey'in Paterson şehrinde bulunan Ulu Cami'de bir araya gelen vatandaşlar bayram vesilesiyle hasret giderdi. Cami İmamı Mustafa Bagacan bayram namazının bazı ülkelerde farklı bir günde kılındığını fakat bu durumun herhangi bir sorun teşkil etmediğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bayram gününü belirleme konusunda çok hassas davrandığını vurgulayan Bagacan, ibadetlerde samimiyetin çok önemli olduğunu söyledi.

38 YILDIR BAYRAMI GURBETTE YAŞIYOR

Bayramlarda 38 yıldır memleketinden ayrı olan Orhan Kalebek, Müslümanların her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini hatırlatıyor. Uzun süre Türkiye'de Kur'an dersi alarak hafız olan gurbetçi vatanda, insanın yurdundan uzak bir yerde bayram geçirmesinin çok farklı bir duygu olduğunu ifade etti.

Bu arada New York Başkonsolosluğu da bayram resepsiyonu düzenleyeceğini bildirdi. Bayramın ilk günü düzenlenecek resepsiyonun tüm vatandaşlara açık olduğu Konsolosluk tarafından yayınlanan yazılı mesajla duyuruldu.

26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı