Sivas'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Yıldızeli ilçesinde Yıldızeli İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan kutlu doğum haftası programında yoğun katılım yaşandı.Yıldızeli spor salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı. Okunan Kuran-ı Kerim ' in ardından İlçe müftüsü Cabir Çelik açılış konuşması yaptı ve programa olan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Kutlu doğum haftası münasebeti ile yapılan programın düzenlenmiş olduğu 300 kişilik salona yaklaşık 3 bin kişi gelince salonda izdiham yaşandı. Çok sayıda vatandaş yerlere oturarak programı izlemek zorunda kaldı. Salona sığmayan çok sayıda vatandaş ise kapıdan geri döndü.
Ahmet Şimşek Özcan Güneşdoğdu Mustafa Özcan Peygamber Yavuz Erdoğan 

Kemankeş Kara Mustafa Paşa Cami İmam Hatip-i Süleyman Karyağdı naat-ı şerifi okudu. Okunan natın ardından Sivas Meydan Cami İmam Hatip-i Ahmet Şimşek ve Yıldızeli Kemankeş Kara Mustafa Paşa Cami Müezzini Miktat Çiftçi tarafından Medine Ezanı okundu. Programda Peygamber Efendimizin örnek hayatından kısa notlar aktarıldı.

Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse “Peygamberimiz ve insan onuru” konulu konferans verdi. Konferansın ardından plaket ve ödül töreni yapıldı. Yıldızeli Eğitim-Birsen tarafından düzenlenen Peygamber Efendimize mektup ve şiir yarışmasında dereceye girenlere Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hafız Ahmet Kodal ve Hafız Ahmet Tayyar Kuran-ı Kerim okuyarak dinleyicilere huzur dolu anlar yaşattı. Güneşdoğdu, programa olan yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür etti ve Peygamber Sevgisini ve coşkusunu burada bu izdihamla görmekten dolayı memnuniyetlerimi dile getiriyorum dedi.

Okunan kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Güneşdoğdu ilahi konseri verdi.Konserin ardından hayranları ile fotoğraf çektirdi. Güneşdoğdu ayrıca programa emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program hediye çekilişiyle birlikte sona erdi.Programa Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş, Müftü Cabir Çelik, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hafız Ahmet Kodal ve Hafız Ahmet Tayyar, Ak Parti İlçe başkanı Zahid Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı