Silopi’de Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum programı yoğun katılımla gerçekleşti.Silopi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program saat 13.00'te Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Silopi Cami Der Başkanı Selim Basutçu, Hz. Nuh'un diyarından, Cudi Dağı'nın eteklerinde Hz. Resullullah'ı (SAV) anmaya, O'nu yaşamaya geldiklerini ifade ederek, ' İnsanlığın önderi, üstün ahlakıyla bizlere özgürlüklerin en büyüğünü veren Hz Muhammed'in (SAV) özgürlük çağrısına 'Lebbeyk' demeye geldik. Sahabe gibi ' işittik ve itaat ettik ' diyoruz. Ve Cudi'nin eteklerinden Silopi'den Medine'deki Ravza-ı Mutaharraya selamlarımızı gönderiyoruz. Hubeyb'in selamı gibi selamlarımızı ve bağlılığımızı ilet ey rabbim ' dedi.
Medine Cudi Dağı Peygamber 


Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Derviş Madsor'un seslendirdiği ilahilerle kitle büyük bir coşku yaşadı. İlahiler eşliğinde sık sık tekbir getiren Peygamber aşıkları, ' Silopi'den Medine'ye Selam ' , ' Kalplerin ve gönüllerin şifası, önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed ' dövizleri açtı.

Botan Mevlithan grubunun okudukları mevlid-i şeriften sonra salavat kampanyası çerçevesinde okunan milyonlarca salavat ve yüzbinlerce Yasin-i Şerif Peygamber efendimizin ruhuna teslim edildi.Program Grup Botan'a bağlı çocuklardan oluşan erkek ve kız ilahi gruplarının seslendirdiği ezgilerin ardından sona erdi.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı