Midyat'ta Kutlu Doğum Konferansı

Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Peygamberimiz Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans düzenlendi.
Ali Coşkun Nihat Eri Fatih Akkaya Kutlu Doğum Haftası İstiklal Marşı 


Matiat Otel Konferans Salonu'nda kutlu doğum için yapılan programda davetlilere gül suyu, gül, şeker, hadis kartelası, kitap dağıtıldı. Ayrıca programda Türk Kızılay Derneği Diyarbakır Kan Merkezi için kan toplama çadırı açıldı. Dargeçit İlçe Müftüsü Yakup Yüksel'in Kur'an-ı Kerim tilavetini okunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması program başladı. Midyat İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç yaptığı açılış konuşmasında, kardeş olmak, arkadaş ve dost olmanın sevinçte ve kederde bir olmayı göze almak anlamına geldiğini söyledi. İnanç, ' Ne yazık ki içinde bulunduğumuz modern zamanlarda bu özellikler birer birer hayatımızdan çıkmakta, rekabet, lüks bir hayat yaşama isteği nimetleri paylaşmada bencillik ve adalet anlayışının değişmesi, toplumsal bilincimizde önemli yaralar açmıştır ' dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise kardeşlik ve hukuk üzerine çeşitli hadislerden örnekler vererek konuşmasını yaptı. Coşkun; ' İnsanlık tarihine baktığımızda Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) hayatına asrı saadete bir göz atılırsa orada kardeşlik hukuku ile ilgili bir çok örnek çıkıyor. Her hususta kardeşlikte sanki bir yarış var ' şeklinde konuştu.
Daha sonra Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun ve İl Müftü Yardımcısı Masum Taşçı söz alarak, Peygamberin kardeşlik ahlakı ve hukuku hakkında hadisler ışığında, Kuran'ı Kerim ve asrı saadette yaşanan kıssalardan örneklemeler yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından imamlardan oluşan ilahi korosu çeşitli ilahiler okuyarak davetlilere güzel anlar yaşattı. Hafta dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalarında başarılı olan öğrencilere ve imamlara ödüllerin takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Konferans dışında Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi tarafından günün anlam ve önemine binaen kurulan çadırda 67' ünite kan toplandı. Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi. Midyat Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, bu önemli günde vatandaşların kan vererek katkıda bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aykat, yoğun talep üzerine 67 ünite kan toplayabildiklerini dile getirdi.

Etkinliğe Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Çevre ve Orman Bakanlığı Müşaviri Ali Mennan Mennanoğulları, eski Mardin Milletvekili Nihat Eri, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, sivil toplum kuruluş temsilcileri, müftülük görevlileri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğunluk nedeni ile salonda yer bulamayan vatandaşlar programı ayakta izledi.
16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı