Mevlana Vahiduddin Handan Fethullah Gülene Övgü

Hindistan'ın önde gelen ehli sünnet alimi Mevlana Vahiduddin Han, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) uyguladığı metot ve takip ettiği yolun çağımızdaki en başarılı uygulayıcılarından birinin Fethullah Gülen Hocaefendi olduğunu söyledi.
Hindistan Fethullah Gülen Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez 


Yeni Ümit ve Hira dergilerinin 5 - 6 Mayıs'ta Gaziantep'te düzenleyeceği uluslararası ' Sosyal problemlere peygamber yolundan çözümler ' sempozyumuna Hindistan'dan İslam Merkezi Başkanı Mevlana Vahiduddin Han katılacak. Konferans öncesi Yeni Delhi'deki İslam Merkezi'nde Cihan Haber Ajansı'na konuşan Han, Efendimiz'in mesajlarının insanlığa doğru ulaştırılmasında Müslümanlara büyük vazife düştüğünü, bu vazifedarların yapması gereken ilk şeyin ise Efendimiz'in yolunu incelemek olduğunu hatırlattı. Han, Efendimiz'in (s.a.s.) Müslümanlara, önce Allah'a karşı vazifelerini yerine getirmelerini, sonra tevekkül etmelerini tavsiye ettiğini vurgulayarak, ' Efendimiz'in gösterdiği yol bizi hem vazifede şuurlu, hem de talep etmede şuurlu olmaya yöneltmektedir. Bu, Efendimiz'in sosyal problemleri çözmede gösterdiği yöntemdir. ' dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin günümüzün yenilikçi büyük İslam alimi ve düşünürü olduğunu söyleyen Vahiduddin Han, Gülen'in teşvikleriyle dünyanın dört bir yanına yayılan eğitim ve barış faaliyetlerini de çok başarılı bulduğunu dile getirdi. Han, Gülen Hocaefendi'nin Peygamber Efendimiz'in bizlere öğütlediği metot ve yolları günümüzde bütün dünyaya yaymaya çalıştığını söyledi.

Mevlana Vahiduddin Han, ' peygamberî metodun çağımızdaki en başarılı uygulayıcılarından ' dediği Gülen'i, ' siyaset ve dünyevi işlerle işi olmayan, barış ve eğitimle insanların daha yaşanabilir bir dünya elde edebileceklerine inanan büyük alim ' olarak nitelendirdi.

97 yaşındaki Han, Hindistan'daki ehli sünnet ulemasının önde gelen kanaat önderlerinden biri olarak tanınıyor. Vahiduddin Han'ın düzenli olarak yaptığı sohbetler, kitap ve makaleleri İngilizceye de çevrilerek okuyucularına ulaştırılıyor.

Yeni Ümit ve Hira dergileri, 5 – 6 Mayıs 2012 tarihlerinde Gaziantep'te uluslararası ' Sosyal problemlere peygamber yolundan çözümler ' sempozyumu düzenliyor. Sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmed Abbadi, Prof. Dr. Muhammed İmara, Prof. Dr. Abdullah b. Beyye gibi İslam dünyasının önde gelen akademisyen, ilim adamı ve kanaat önderleri katılacak.

Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı