Hz. Mevlana, Vefatının 739. Yıldönümünde Anılıyor -2

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin 739. Vuslat Yıldönümü törenleri, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema töreniyle devam etti.Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, üniversite rektörleri, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, bürokratlar ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.
Nezih Doğan Kültür ve Turizm Bakanlığı Cem Zorlu Ahmet Özhan Milletvekili 


Törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, “Burada bu şehirde, bu sema salonunda bulunmanın Hz. Mevlana ' nın manevi ikliminde olmak anlamına geldiğini ifare etti. Vali Doğan, “Bu güzel iklime hoş geldiniz. O iklim ki bizim medeniyet telakkimizin özüdür. Bizim medeniyetimiz yüksek bir insan sevgisi, aydınlatıcı bir inanç sistemi, ilahi aşk ve hoşgörüden başka bir şey değildir. Esasen insanı Kamil İnsan yapan güzelleştiren değerler de bu saydıklarımdan başka bir şey demektir. Yüzyıllar öncesinden gelen bu davetin bu seslenişin bugün hala dipdiri, taptaze varlığını devam ettirmesini de doğal karşılamamız gerekiyor. Bu özel günlerin paylaşmayı, sevmeyi, fedakar olmayı başarabilmemize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, topluluğun sanat yönetmeni sanatçı Ahmet Özhan, tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Konserin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Konya Sema Topluluğu tarafından sema ayini gerçekleştirildi. 4 selamdan oluşan sema ayini, postnişinin okuduğu duanın ardından sona erdi.

7-17 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan etkinlikler, 17 Aralık günü yapılacak Şeb-i Arus töreni ile törenler sona erecek.
Ahmet Özhan Hakkında
İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorum...
devamı
8 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı