Hz. Mevlana'nın Konya'ya Gelişi Törenle Kutlandı

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 784. yıldönümü dolayısıyla temsili karşılama töreni düzenlendi. Törenin ardından dua etmek için Mevlana Müzesi'ne geçen temsili Mevlana'yı canlandıran Mert Kurtoğlu, rahatsızlandı.
Nezih Doğan Mevlana Müzesi Tahir Akyürek Neco 


Mevlana Müzesi Gülbahçesi'nde, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı. Karşılama törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi ve protokol üyeleri, vatandaşlar ve yabancı turistler katıldı. Mehteran Ekibinin gösterisiyle başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ' Hazreti Mevlana'ya hoş geldin demek için aynı zamanda onunla ilgili çalışmalarımızı belirli bir noktaya getirmemiz gerektiği bilincindeyiz. Hazreti Mevlana'nın düşüncelerini, onun öğretilerini yani inancımızı, geleneğimizi Kuran-ı Kerim'den alan anlayışımızla bütün yer yüzüne Mevlana bakışıyla aktarmayla ilgili sorumluklarımızı yerine getirmeliyiz ' dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, ' Konya şehri için hep şunu söylüyoruz. Konya şehrinin ruhu iki şeyden kaynaklanıyor. Bunlardan bir tanesi şüphesiz eski başkent oluşu. İkincisi ise Hazreti Mevlana'nın bu şehri şereflendirmesinden kaynaklanıyor. Aslında bu iki değer birleştiği günü bugün 784. defa idrak ediyoruz ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından temsili karşılama programı yapıldı. Hazreti Mevlana'nın babası Sultan-ül Uleme Bahaeddin Veled rolünü Nejat Özyılmazel (Neco), Sultan Alaeddin Keykubat rolünü Payidar Tüfekçioğlu, Sultan Alaeddin Keykubat'ın eşi Gazi hatun rolünü Özlem Balcı, Hazreti Mevlana rolünü Mert Kurtoğlu, Vezir Celalettin Karatay rolünü Cem Kurtoğlu oynadı. Programda, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişleri esnasında Sultan Alaeddin Keykubat ile Konyalılar tarafından karşılanışı temsil edildi. Temsili karşılamanın ardından Vali Doğan, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi ve sanatçılar ile diğer katılımcılar Mevlana Müzesi'ni gezerek dua etti.

TEMSİLİ MEVLANA RAHATSIZLANDI

Protokol üyeleri ve sanatçıların Hazreti Mevlana'nın kabri başında dua etmeye hazırlandığı sırada temsili Mevlana'yı canlandıran Mert Kurtoğlu rahatsızlandı. Mert Kurtoğlu, sanatçılar tarafından Mevlana Müzesi'nden dışarıya çıkarıldı. Müzede bir odaya alınan Mert Kurtoğlu için ambulans çağrıldı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Mert Kurtoğlu, babası Cem Kurtoğlu ve diğer sanatçılarla birlikte Mevlana Müzesi'nden ayrıldı. Cem Kurtoğlu, oğlunun kan şekerinin düşmesi sonucu rahatsızlandığı ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı