Nefes Kesen Drift Şov

Konya'da modifiyeli arabaların sergilendiği organizasyonda birbirinden iddialı araçlar sürücüleri, şiddetli yağmura rağmen yaptıkları drift gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Sürücülerin gösteriler sırasında yaşadığı küçük kazalar, izleyenleri heyecanlandırdı..



Konya Modifiyeli Araçlar Derneği tarafından organize edilen etkinliğe yüzün üzerinde modifiyeli araç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anadolu Sanayi Burak Sokak'ta bir araya gelen araç tutkunları, kendilerine has olarak kişiselleştirdikleri modifiyeli arabalarını sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte araç sürücüleri, özel olarak hazırlanan parkurda hünerlerini sergiledi. Birbirinden tehlikeli hareketlerin yer aldığı drift gösterileri sırasında sürücüler lastik yakarak kendilerini izlemeye gelen araç tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşattı. Gösteriler sırasında başlayan yağmur nedeniyle kısa bir süre zor anlar yaşayan sürücüler, ıslak zemine rağmen yaptıkları hareketlerle izleyenleri büyüledi. Kendi etraflarında dönerek en güzel hareketleri sergilemeye çalışan sürücülerin, zaman zaman yaşadığı küçük kazalar yürekleri hoplattı. İlerleyen saatlerde şiddetini arttıran yağmura rağmen şovlarını sürdüren modifiyeli araba tutkunları, izleyenlere heyeca dolu dakikalar yaşattı.

Dernek olarak toplumda yerlerinin olmasını istediklerini belirten Konya Modifiyeli Araçlar Derneği Başkanı Mahmut Karaboğa, amaçlarının izleyenlere güzel hareketler izletmek olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan araçlar hakkında da bilgi veren Karaboğa, ' Araçlarımızın büyük çoğunluğunun motorları oynanmış, beygirleri yükseltilmiş. Zaten modifiye denilince genel olarak aksesuar işi geliyor akla. Ama buraya gelen araçların birçoğu normal bir motorla gelse, böyle hareketleri sergileyemez ' dedi. Yağmurun normalde kendilerini engellemesinin gerektiğini ifade eden Karaboğa, ' Vatandaşlar o kadar istekli ki, yağmura rağmen sürücüler zorlanarak da olsa gösterilerini yapıyorlar ' diye konuştu. Gösteriye katılan sürücüler ve katılımcılarda, gösterilerin çok heyecanlı olduğunu ve birbirinden güzel hareketleri büyük zevk alarak izlediklerini kaydetti.

Sıralarının gelmesini büyük heyecanla bekleyen sürücüler, parkura çıkmalarıyla birlikte adete araçlarıyla dans etti. Büyük heyecanın yaşandığı etkinlik tüm katılımcıların parkurda hünerlerini göstermesiyle son buldu.

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı