Valizden İnsan Çıktı

Avrupa hayali kuran mülteciler kaçış için akla hayale gelmeyen yöntemler deniyor. Pazarkule Sınır kapısından Yunanistan'a yaya olarak çıkış yapmak isteyen Alman uyruklu bir şahsın yerde sürükleyerek taşıdığı tekerlekli valizinde 20 yaşlarında Lübnan uyruklu mülteci yakalandı.
Avrupa Yunanistan Lübnan Emniyet Müdürlüğü İstihbarat 


Pazarkule Gümrük Sahasında görevli memurlarca yaya olarak Türkiye'den Yunanistan'a çıkış yapmak üzere sınır kapısına gelen bir şahsın hareketlerinden şüphelenen Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri şahsın üzerinde ve taşıdığı valizde arama yaptı. Alman uyruklu S.G (30) nin üzerinde bir şey bulamayan ekipler Valizi açtıklarında ise gözlerine inanamadı, valizi açan ekipler valizin içinde kıvrılmış yatan Lübnan uyruklu A.J (28)'yi yakaladı. Valiz açılır açılmaz kendini dışarı atan Lübnan uyruklu şahsın üzerinde arama yapan ekipler suç unsuruna rastlayamadı. Şahsın rahat edebilmek için valizin içine battaniye ve yastık koyduğu ve kıvrılarak yaptığı tespit edildi.

Pazarkule Sınır kapısından valiz içinde mülteci kaçakçılığı yapan Alman vatandaşı S.G ' Göçmen kaçakçılığı ' suçundan adli makamlara sevk edilirken, valizin içinde yakalanan Lübnan uyruklu A.J kabahatler kanununa göre işlem yapılırken sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı