Tuğçe Kınaytürk'ün Samsun'da Tedavisi Başladı

Yaklaşık 1.5 yıl önce tüpgaz zehirlenmesi nedeniyle Antalya ' da kalp krizi geçiren, 2 ay yoğun bakımda kalan ve felç olan Tuğçe Kınaytürk, tedavi için dün akşam Samsun ' a gelerek bugün tedavisine başlandı.
Rehabilitasyon Fizik Tedavi Tuğçe Kınaytürk 


Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ' nde geceyi dinlenerek geçiren Tuğçe Kınaytürk, bugün Fizik Tedavi Uzmanı Uzm.Dr. Zafer Yıldız ve Fizyoterapist Behiç Baş yönetiminde ilk tedavisini oldu. Fizik Tedavi Uzmanı Uzm.Dr. Zafer Yıldız ve Fizyoterapist Behiç Baş eşliğinde ilk fizik tedavisi yapılan Tuğçe ' nin mutlu olduğu gözlendi.

Tuğçe ' nin yaklaşık olarak 2 - 3 ay kadar hastanede kalacağını belirten Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Zafer Yıldız, “Tuğçe dün akşam hastanemize geldi. Yaklaşık 1.5 yıl önce karbon monoksit zehirlenmesine bağlı hipoksik beyin dediğimiz bir sorunla karşı karşıya kalmış. Hastalığa bağlı olarak kol ve bacaklarında kuvvet kaybı, oturamama ve yürüyememe sorunu var. detaylı değerlendirmesini yaptık, rehabilitasyon programını çizdik. Tabi öncelikle spastisiteye bağlı ortaya çıkan eklemlerindeki katılığı kontraktür dediğimiz durumu çözmeye çalışacağız. Sonra hastamızın oturmasını, ayakta durmasını ve yürümesini sağlamak için yoğun bir rehabilitasyon programına başladık. Rehabilitasyon uzun ve basamak basamak ilerleyen bir süreç. Ortalama 2 - 3 ay kadar Tuğçe bizde kalacak. Kendi yanıtına göre ve geldiği noktaya göre de daha sonrası için tedavisini planlayıp takip edeceğiz. Tuğçe ' nin şu anki potansiyeline göre oturmasını sağlayacağız” dedi.

Hastanede çok güzel karşılandıklarını ifade eden Tuğçe Kınaytürk ' ün annesi Nilüfer Yılmaz, “Dün akşam hastaneye geldik. Çok güzel karşılandık. Çok güzel pozitif enerji verdiler. Bunun etkisiyle de hem Tuğçe hem de ben çok mutluyuz. Doktorlarımız geldi bizimle ilgilendiler. Her şey şuanda çok güzel. Tedavi başladı, Tuğçe iyileşecek” diye konuştu.
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı