Transseksüellerden Suç Duyurusu

Avcılar Denizköşkler mahallesinde yaşayan transseksüeller kendilerine yönelik saldırılara seyirci kaldıklarını iddia ettikleri Avcılar Emniyet Müdürlüğü ve nefret suçu işlediğini iddia ettikleri bir televizyon kanalında yayınlanan “Neşter” adlı program hakkında suç duyurusunda bulundu. Transseksüeller fuhuş yaptıkları iddiasıyla Deniz Köşkler mahallesindeki evlerinin ellerlinden alınacaklarını iddia etti.
Biseksüel Emniyet Müdürlüğü Lezbiyen Travesti 


Çağlayan ' daki İstanbul Adalet Sarayına gelen transseksüeller ve Lezbiyen, Gey, Travesti,Biseksüel örgütleri (LGTB) basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Oya Sultan okudu. “Birkaç haftadır Avcılar Denizköşkler Mahallesi Meis sitesinde yaşayan transseksüellere yönelik nefret kampanyasının 6 Ekim 2012 Cumartesi gecesi oldukta tehlikeli bir boyut almıştır” diyen Sultan “Sitede fuhuş yapıldığı öne sürülerek yapılan meşaleli yürüyüş ve sonrasındaki abluka sırasında yapılan konuşmalarda ise transseksüellere yönelik bu saldırıların asıl nedeni açıkça ortaya çıkmıştır. Rant” dedi.

Transseksüellerin bölgeyi terk etmesi halinde evlerin değerinin artacağının söylendiğini ifade eden Sultan “10 yıldır sitede yaşayan transseksüeller kentsel dönüşüm yasası geçtikten sonra bölgeden sürülmek istenmesi; konunun ne aile değerleri, ne ahlak ne de manevi değerlerle bir ilgisinin olmadığını açıkça ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Transseksüellere karşı gerçekleştirilen saldırılarda görevini yapmayan polislerinde saldırıları gerçekleştirenler kadar suçlu olduğunu ifade eden Sultan “Nefret suçu içeren gösterileri organize edenler, görevini yapmayan kamu görevlileri ve habercilik adı altında nefreti körükleyen Neşter adlı programı hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız” dedi.
Transseksüellerin avukatı Eren Keskin, transseksüellere karşı işlenen suçun örgütlü bir nefret suçu olduğunu belirterek “Bu nedenle Emniyet amirliği , nefret suçuna aracılık eden Neşter programı ve bu suçun işlenmesine ön ayak olan bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı