Orion Avm Alev Alev Yandı

Çorlu'nun ilk alışveriş merkezi olan Orion AVM'de yangın çıktı. Binanın çatısından yükselen alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayılması nedeniyle alışveriş merkezi çalışanları ve müşteriler süratli bir şekilde tahliye edildi. Alışveriş merkezinin otoparkında bulunan araçlar da hem çalışmalara engel olmaması hem de zarar görmemesi için tahliye edildi.
Çorlu Belediyesi Emre Köprülü Orion Yangın Yeri 


Çorlu Orion AVM'de henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Alışveriş merkezinin çatısından yükselen alevler kısa sürede binanın büyük bölümünü sardı. Alışveriş merkezi içerisinde bulunan çalışan ve müşterilerin tahliye edilmesinin ardından Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangını söndürebilmek için çalışma başlattı. Çorlu İtfaiyesinin yangını söndürmekte yetersiz kalması üzerine Çerkezköy başta olmak üzere civar ilçe ve beldelerden itfaiye ekipleri takviye olarak bölgeye yönlendirildi.

Yangın yerine kısa sürede Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Serhad Çatalkaya ve Çorlu Kaymakam Vekili Mustafa Işık geldi. Çorlu Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Çerkezköy, Marmara Ereğlisi, Sultanköy, İstanbul, Çorlu Havaalanı ve askeriye itfaiyeleri olmak üzere çok sayıda bölgeden takviye itfaiye ekipleri geldi. Yaklaşık 30 itfaiye aracının müdahale ettiği yangında alışveriş merkezinin çevresinde toplanan yüzlerce kişi olup biteni meraklı gözlerle izledi.
3 saat boyunca kontrol altına alınmaya çalışılan yangının söndürülebilmesi için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ' ne bağlı tüm ekipleri alışveriş merkezi çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Trafik ekiplerinin çekicisi ile alışveriş merkezinde bulunan otomobillerde otoparktan dışarıya çıkartılarak önlem alındı. Uzun süren yangın söndürme çalışmalarında yangının sinema salonundaki tadilattan çıktığı iddia edildi. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı