Muş’ta Sel Meydana Geldi

Muş ' un Sungu beldesinde karların erimesiyle birlikte su taşkınları başladı. Sel sularından dolayı bir evde mahsur kalan 3 ' ü çocuk 5 kişi kurtarıldı.Her yıl sel sularına maruz kalan Sungu beldesinde bu yıl da manzara değişmedi. Karların erimesiyle birlikte geçtiğimiz gün tahliye edilen okulun lojmanında su altında kaldı. Sel sularından dolayı evden çıkamayan Hamdullah Tanyeli ile eşi ve 3 çocuğu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım istedi. Gece yarısı beldeye ulaşan AFAD ekipleri, hemen çalışmalara başladı. İlk olarak 3 çocuğu kurtaran ekipler, daha sonra anne ve babayı kurtardı. Araçla evden alınan Tanyeli ailesi geceyi geçirecekleri yakınlarının evlerine götürüldü.
Sel Afeti Afad 


Evden kurtarılan Hamdullah Tanyeli, her yıl aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Gidecek başka yerinin olmadığını dile getiren Hamdullah Tanyeli; “Bu yıl da sular aniden yükseldi. AFAD Müdürlüğü ' nü arayıp yardım istedim. Gelip bizleri kurtardılar. Geceyi akrabalarımın yanında geçireceğim” diye konuştu.

Öte yandan beldenin alt kısmında kar sularının erimeye devam etmesi nedeniyle onlarca ev sel tehdidiyle karşı karşıya kaldı.
6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı