Muhammet Bebek Hava Ambulansı İle Zonguldaka Getirildi

Kastamonu'da erken doğan Muhammet Sefa bebek, hava ambulansı ile Zonguldak'a getirildi.Kastamonu'da dünyaya gelen otuz bir haftalık Muhammet Sefa Yıldırım, erken doğum sebebiyle yeni doğan ünitesine kaldırıldı. Burada aspirasyon pinomonisi teşhisi konulan Muhammet Sefa Yıldırım bebek için Zonguldak'a sevk edilmesi kararı alındı.
Sağlık Bakanlığı Tıp Fakültesi Bülent Ecevit Üniversitesi Erken Doğum 


Hastane yetkilileri Sağlık Bakanlığı ile harekete geçerek Muhammet Sefa Yıldırım bebek için Ankara'dan helikopter ambulans istedi. Ankara'dan kalkan helikopter, Kastamonu'ya geldi. Buradan Muhammet Sefa bebeği alan helikopter, Zonguldak'a hareket etti.

Yoğun sise rağmen Kozlu beldesindeki Kozlu Şehir Stadı'na inen helikopter nedeniyle ikinci amatör kümede oynanan futbol maçına da bir süre ara verildi. Kısa sürede bebeği ambulansa teslim eden hava ambulansı yetkilileri, havalanarak tekrar Ankara'ya hareket etti.

Ambulansa alınan Muhammet Sefa Bebek, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'ne kaldırıldı. Öte yandan Zonguldak Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Müdürü Barış Fidan, kolaylık sağlayan Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı