Milas'ta Tarihi Eser Kaçakcıları Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ' na bağlı KOM Şube ekipleri tarafından Milas ' ta bir işyerinde yurt dışına kaçırılmak için hazır bekletilen yüklü miktarda tarihi eser ele geçirildi.Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma KOM Şube ekipleri, Milas ilçesinden yurt dışına kaçırılmak üzere bir arada tutulan tarihi eser bulunduğu bilgisini aldıktan sonra işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda yurt dışına çıkarılmak üzere hazırlanan Roma, Helenistik ve Bizans dönemlerine ait binin üzerinde tarihi eser ele geçirildi.
Bizans Jandarma Jandarma Komutanlığı İl Jandarma Komutanlığı Helenistik 


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Milas-Bodrum karayolunda Milas Müze Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda, İ.A. ' ya ait iş yerinde 19'unun Bizans döneine ait Pithos, Büyük Pithos, küçük Pithos etnografik, Helenistik dönemden kalma Kurinth başlığı, Gınaystan yapılmış Litus, Gınaystan yapılmış Trapetium, zeytin pres altlığı, Atik İon Kaide, mimari blok mermerden yapılmış kuyu ağzı ele geçirildi. Müze Müdürlüğü yetkilileri ele geçirilen tarihi eserlerin maddi değerinin çok yüksek olduğunu açıklarken, ele geçirilen tarihi eserler, Milas Müzesi yetkililerine teslim edildi.

Operasyonda, iş yerinde bulunan 7 antika tüfeğe de el konuldu. Gözaltına alınan İ.A'nın jandarmadaki sorgulamasının ardından Milas adliyesine sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili yurt içi ve yurt dışı bağlantılar konusunda da Jandarma tarafından çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı