Kadına Şiddete 10 Yıl Hapis

Boşandığı eşini çalıştığı kuaförde tornavida ile öldürmeye teşebbüs eden şâhısa 10 yıl ceza verildi. Kararın açıklanmasının ardından mağdur kadın ve yakınları sevince boğuldu.
Ağır Ceza Mahkemesi Filiz Akboğa Cinayete Teşebbüs Kadına Şiddet Kadına Dayak 

Geçtiğimiz Nisan ayında çalıştığı kuaför dükkânında, boşandığı eşi Coşkun Kara(34) tarafından tornavidalı saldırıya uğrayan Filiz Akboğa(27) ağır yaralanmıştı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Coşkun Kara'nın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında eski eşine öldürme kastıyla saldırdığı kanaatine varan mahkeme, verdiği müebbet hapis cezasını, Kara'nın eyleminin teşebbüste kalması sebebiyle 10 yıla indirdi. Olay sırasında kendisini engellemeye çalışan iki kuaför çalışanını da yaralayan Kara'ya ayrıca 1 yıl 8 ay daha hapis cezası verildi.

Kararın açıklanmasının ardından tutuklu bulunan Coşkun Kara, Maltepe Cezaevine gönderilirken, mağdur Filiz Akboğa sevinçten yakınlarına sarılarak ağladı. Adaletin yerini bulduğunu ifade eden Akboğa ''Çok mutluyum. En azından o dışarı çıkana kadar ben hayatımı kurmuş olacağım. Bir daha beni bulamamasını sağlayacağım'' şeklinde konuştu.
Kara'nın cezaevi aracıyla adliyeden ayrılışını da seyreden Filiz Akboğa, avukatına sarılarak teşekkür etti.

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı