Jandarmadan Fuhuş Şebekesine Darbe

İstanbul'da, jandarma timlerinin fuhuş şebekesine yönelik operasyonunda 2'si Türk 17 kadın ile bunları çalıştırdıkları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı. Kadınlardan bazılarının, yapılan sağlık kontrolünde cinsel yollarla bulaşan hastalık taşıdıkları ortaya çıktı.
Fuhuş Operasyonu Fuhuş Çetesi Jandarma Komutanlığı 


İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı araştırma sonucu, Büyükçekmece ve Silivri'deki bazı ev ve otellerde fuhuş yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Jandarma timlerinin ev ve eğlence mekanlarına yönelik takibinde, yabancı uyruklu kadınların yurt dışından yüksek kazanç vaadiyle Türkiye'ye getirildikleri ve fuhuş yaptırıldıkları belirlendi. Kadınların borçlandırıldığı ve bunun karşılığında fuhuş yaptırıldığı iddialarını araştıran jandarma ekipleri, dün gece harekete geçti. 2'si otel, toplam 18 adreste yapılan aramalarda 17 kadın, kadınlara aracılık ettikleri gerekçesiyle de 15 kişi gözaltına alındı. Kadınlardan 2'sinin Türk uyruklu olduğu tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 23 pasaport, 29 sim kart, 26 cep telefonu ve 9 yurt dışı banka havale dekontu, 1 adet para akışını gösteren fihristli ajanda, 368 dolar, 50 euro ve 3 bin 480 lira ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan 5'inin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdıkları ortaya çıktı. Yabancı uyruklu kadınlar işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheliler ise adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 7'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı