Diyarbakır'da Kar Yağışı

Diyarbakır ' da etkili olan kar yağışı nedeniyle 17 ilçeye bağlı tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, merkez ve ilçelerdeki ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumları ile engelli ve hamile kamu görevlileri için kar tatili kararı alındı.
Meteoroloji Diyarbakır Valiliği 


Dünden itibaren etkili olan kar yağışı Diyarbakır ' da hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ile birlikte Diyarbakır-Bingöl, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Şanlıurfa karayollarında trafik kontrollü sağlanırken, Silvan-Kozluk karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre en yüksek sıcaklık 0, en düşük sıcaklığın ise eksi 3 olduğu belirtilirken, Diyarbakır ' da kar kalınlığının 14 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. 17 ilçeye bağlı tüm köy yollarının kapanması dolayısıyla İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi. Kar yağışı devam ettiği için ekiplerin köy yollarına müdahale etmediği, yağışın durması ile birlikte köy yollarının açılması için çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ile birlikte il merkezi ve tüm ilçelerde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların 13 Aralık 2013 tarihinde tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, “İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle valiliğimizce il merkezi ile 17 ilçemizdeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumları ile engelli ve hamile kamu görevlilerine 13 Aralık 2013 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.
12 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı