Bursa'da Otobüs Şoförü, Çarptığı Liseli Kızın Başında Şoka Girdi

Bursa ' da okula giden lise öğrencisi genç kıza çarpıp yaralanmasına neden olan otobüs sürücüsü , başında beklediği liseli öğrenciye ilk müdahaleyi gözyaşları içerisinde yaptı. Hastaneye 500 metre uzaklıkta meydana gelen kazada yerde yaralı halde uzun süre ambulansın gelmesini bekleyen kız öğrenciye aynı okulda okuyan arkadaşları destek verdi.
Halk Otobüsü Mustafa Gül 

Alınan bilgiye göre, kaza merkez Osmangazi İlçesine bağlı Çekirge Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre okul çıkışı arkadaşları ile birlikte Çekirge Meydanındaki otobüs durağına doğru yürüyen 16 yaşındaki Beyza S. sohbete dalıp yürüdüğü kaldırımdan bir anda yola indi. O sırada Çekirge Caddesinden Dikkaldırım istikametine seyreden Mustafa Gül idaresindeki 16 M 00254 plakalı halk otobüsü genç kıza çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere yığılan Beyza S. ' ye ilk müdahaleyi yanında bulunan arkadaşları ile özel halk otobüsü şoförü yaptı.

Liseli kızın başucunda gözyaşı döküp ambulansın gelmesini bekleyen Mustafa Gül ellerini genç kızın başının altına koyup başındaki yaraya tampon yaptı. Çekirge Devlet Hastanesine yaklaşık 500 metre mesafede meydana gelen kazada ambulansın gelmesini bekleyen genç kıza aynı okulda öğrenim gören arkadaşları moral verdi. Hastaneye kaldırılan lise öğrencisinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Halk Otobüsü şoförü Mustafa Gül ise çok korktuğunu belirterek, ' Çok korktum. Aniden yola çıktı. Fren yaptım ama duramadım. Ona moral vermek için ise hep yanında durdum, müdahale ettim ' dedi.

Mustafa Gül ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, otobüsteki diğer yolcular bir başka otobüsle taşındı.
19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı