Bileziği Bir Saniyede İşte Böyle Çaldı

Bursa ' da kuyumculara girerek el çabukluğu ile altın çalan zanlılar güvenlik kameralarına yansıdı. Zanlının 1 saniyede bileziği cüzdanın altına saklaması herkesi şaşırttı.
Polis Hırsızlık Zanlısı Kuyumcu Hırsızları Kuyumcu Hırsızı 


Bursa ' da merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bir kuyumcuya giren 3 şahıs, altın alma bahanesiyle kuyumcudan bilezik istedi. Kuyumcu R.Ö. tezgahtaki altınları alarak kadına gösterdi. Dolandırıcı Z.K. (32) altınları incelerken, onun yanında bulunan kimliği belirsiz arkadaşı ise kuyumcuyu oyalamaya başladı. Arkadaşının kuyumcuyu oyladığını gören Z.K., R.Ö. ' nün elindeki altınları el çabukluğuyla alarak cüzdanın altına sakladı. Dolandırıcı kadının 1 saniyede bileziği cüzdanın altına saklamasını fark etmeyen kuyumcu, zanlılara altın göstermeye devam etti. Kuyumcunun dikkatini dağıtan bir diğer zanlı E.K. (29) ise dışarıyı gözetleyerek kadınların daha rahat altın çalmasını sağladı. Z.K., dikkat çekmemek için de altınlardan birini parayla satın alarak kuyumcudan ayrıldı.

Hırsızın saniyelik hareketini kuyumcu bile fark etmezken, bileziğin çalındığı akşam altın sayımında ortaya çıktı. Altınları sayan kuyumcu R.Ö., bileziklerden birinin eksin olduğunu fark edince güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Kadının altını çaldığını gören kuyumcu hemen polis ekiplerine haber verdi. Polis, kuyumcudaki kamera görüntüleri alarak kadının resmini çıkardı. Kadının ve diğer zanlıların resmi bütün ekiplere dağıtıldı.

GÜVEN TİMLERİ YAKALADI

Yaklaşık 1 ay önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ' nda meydana gelen hırsızlık olayının ardından bu kez merkez Osmangazi ilçesindeki Kapalıçarşı kuyumcu esnafının yanına gelen hırsızlık zanlısı buradaki kuyumculardan 4 adet altın daha çaldı. Kuyumcuların şikayeti üzerine araştırmalarını sıklaştıran güven timleri, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ' ndaki hırsızlık zanlılarını Kapalıçarşı ' da gördü. Ekipler, 3 zanlıyı başka bir kuyumcudan hırsızlık yapmak üzereyken kıskıvrak yakaladı.

Emniyette ifadeleri tamamlanan zanlılar, “Oyalamak suretiyle hırsızlık” suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlıların daha önce de İstanbul, İzmir, Eskişehir illerinde de hırsızlık olayına karıştığı ve hırsızlık suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu öğrenildi.
14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı