Adana'da Genç Kız Böyle İsyan Etti

Hollanda'da doğup büyüyen ve turizm menajerliği bölümünde okuduğu için, bu yıl 6 aylığına staj yapmak için Adana'ya geldi. 6 dil bildiğini iddia eden Özlem Günerkan, aksanı iyi olmadığı için 6. gününde stajına son verildiğini ileri sürüldü.
İspanyolca Fransızca Amsterdam Hollanda İngilizce 


Nuray - Faruk Günerkan çifti 21 yıl önce dünya evine girdi. Faruk Günerkan aşçı olarak geçimini sağlarken, Adana'da iş bulamadığı için Hollanda'nın Amsterdam kentinde aşçı olarak çalışmaya gitti. Günerkan çiftinin Hollanda'da Özlem ve Mehtap isimli iki kız çocuğu dünyaya geldi. Özlem Günerken (17) büyüyüp okula başladı ve meslek lisesinde turizm menajerliği bölümünü seçti. Hollanda'da doğup büyüdüğü için Türkiye'den ve Türk kültüründen uzak kalan Özlem Günerkan, bu yıl turizm menajerliği alanında 6 ay staj yapması gerektiği bildirildi. Günerkan, bunu fırsata çevirerek stajını Türkiye'de memleketi olan Adana'da yapmak için başvuru yaptı. Günerkan'ın başvurusu yapılarak stajını Adana'da bir otelde yapılmasına karar verildi. Büyük bir seviç ve umutla Adana'ya gelerek stajına başlayan ve Türkçe, Hollandaca, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere 6 dil bilen Günerkan, 6 ay staj yapması gerekirken, stajının 6. gününde ' aksanı iyi olmadığı ' ileri sürülerek stajına son verildi.

Bu kararı duyunca çok üzülen Günerkan, sırf kendi ülkesinin kültürünü öğrenmek adına dünyanın dört bir tarafına gidebilecekken geldiği Adana'da şok oldu. Stajına son verildikten sonra 2-3 gün kendine gelemeyen, yemek bile yiyemeyen Günerkan'ı halası Gönül Günerkan teselli etmeye çalıştı.

Psikolojisi bozulan Günerkan, Hollanda'ya dönme kararı aldı. Günerkan, kendi ülkesinde düştüğü durumdan dolayı bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünmeyerek, stajı ayarlayan firma ile görüşüp otelden davacı olmaya hazırlanıyor.

Günerken, yaşadıklarının kendisine çok ağır geldiğini belirterek, ' Ben sürekli yurt dışında yaşadığım için benim hitap tarzım ile Türkiye'de yaşayanların hitap tarzı farklı oluyor. Türkiye'de yaşayanlar kibarlık olsun diye sizli konuşuyor ben böyle konuşmadığım için aksanım iyi olmadığı ileri sürülerek stajıma 6. günde son verildi. Ben buna bir anlam veremedim. Kendi ülkemde yabancı muamelesi görmem benim çok zoruma gitti ' dedi.

Hala Günerkan ise yeğeninin karşı karşıya kaldığı muamelenin çok çirkin olduğunu belirterek, ' Yeğenimin psikolojisi bozuldu. Onun psikolojisinin düzelmesi için önce onu alışverişe, ardından sinemaya götürdüm, ancak 2-3 günde kendini anca toparladı. Daha yeni yine kendine geliyor ' diye konuştu.

Otel yetkilileri ise genç kızın Türkiye'de yaşamadığı için aksanının iyi olmadığını, muhataplarına nasıl hitap edeceğini bilmediği için stajına son verildiğini bildirdi.
25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı