Aç ayılar şehre indi

Kastamonu ' da ormanlık alanda yiyecek bulamadıkları için aç kalan ayılar, şehre kadar inip sokak köpeklerine saldırdı.
Orman Arazisi Orman Alanı 


Kastamonu ' nun Kuzeykent Mahallesinde TAŞIKO üzerine kadar inen ayılar, köpeklere saldırarak parçaladı. Evlerinin yakınına kadar inen ayıyı, ev sakinleri havaya silahla ateş ederek kaçırabildi. Aile, aç kalan ayıların şehre kadar inip hayvanlara saldırdıklarını ve bu yüzden can güvenliklerinin olmadığını söylediler.

Sabaha karşı köpeklerin havladığını duyduğunu belirten Güler Yamak (52), köpeklerin birbirleriyle dalaştığını zannettiğini fakat el feneriyle dışarı çıkıp baktığında ayının köpeğe saldırdığını gördüğünü ifade etti. Bunun üzerine evdeki baltayı alıp dışarı çıktığını anlatan Yamak, “Ayı sesleri geliyordu. Baltayı alıp dışarıya çıktım. Kovalamaya çalıştım gitmedi. Daha sonra evde kötü bir kurusıkı tabanca vardı. Onu elime alıp havaya ateş ettim. Silah sesini duyunca İstanbul yoluna doğru kaçtı. Baktım köpeği boğmuş. Köpeğin bir kısmını da parçalamış. Köpeği yemesine engel oldum. Keşke canlı iken engel olabilseydim daha iyi olurdu” dedi.

Ayıların bu yıl içerisinde sürekli evlerinin yakınına kadar indiklerini açıklayan Güler Yamak, “Bizim burada can güvenliğimiz yok. Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Bir gün gelip buraya baksınlar, bizim buraları bir ziyaret etsinler” diye konuştu.

Ayıların mahallelerine kadar inip sokak hayvanlarına saldırdığını anlatan Güler Yamak, “Gözümle gördüm. Bu hayvanlar, Daday ' dan geliyor. Daday ' ın ormanlarını kestikleri için oralarda yiyecek bulamıyorlar. Bu yüzden ayılarda, aç karınlarını doyurmak için buralara kadar iniyor. Yollarını şaşırmış artık bu hayvanlar. Ayıları da seviyorum ama bu şekilde olmaz. Devletimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

16 yıldır Candaroğulları Mahallesinde Miralay Halitbey Caddesi üzerinde oturduğunu ifade eden Güler Yamak, şunları kaydetti: “Torunlarım, buralarda oynuyor. Can güvenliğimiz yok. Ayılar, bir gün habersiz gelip torunlarımı da alacak diye çok korkuyorum. Ayılar sürekli buralara gelip geziyorlar, bende sürekli dışarıda ayıları gözetliyorum”
11 Kasım 2014 Salı günü yayınlandı