Abla Ve Kardeşinin Çanta Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında

Bakırköy'de bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen çanta hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan abla ve kardeşi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İki kardeşin alışveriş merkezinden çantasını çaldıkları kadını takip etmeleri ve çanta ile çıkmaları güvenlik kameralarına yansıdı.
Güvenlik Kamerası Çanta Hırsızı Dolandırıcılık 


Tatil için İstanbul'a gelen İranlı ailenin içerisinde 100 bin liralık ziynet eşyası bulunan çantaları, bir alış veriş merkezinde çalındı. Ailenin alışveriş için girdikleri iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde, ailenin iki kadın tarafından takip edildiği ve kadınlardan birinin çanta ile alış veriş merkezinden çıkma anının saniye saniye kaydedildiği görüldü. Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların Y.A. (28) ve E.A. (16) isimli iki kız kardeş olduğunu belirledi.

Zanlı kardeşlerin yakalanması için çalışma başlatan polis, hastanede yatmakta olan akrabalarını ziyarete giden Y.A. ve E.A.'yı gözaltına aldı. 100 bin liralık ziyneti bozdurup harcadıklarını belirten iki zanlı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı