Bursa'da Israil'e Protesto

Bursa Gönüllü Kuruluslar Platformu, Filistin’de insanlik suçu isleyen Israil’in Basbakani Netanhayu’yu konuk eden ABD yönetimini protesto etti. Ulu Cami’de cuma namazi toplanan vatandaslar, bir araya gelerek Filistin halkina desteklerini dile getirdi.

Bursa'da Israil'e Protesto
Ulu Cami’de cuma namazi sonrasi gerçeklestirilen protestoda Bursa Gönüllü Kuruluslar Platformu ve çok sayida vatandas bir araya geldi. Bir araya gelen vatandaslar Filistin’in yaninda olduklarini belirtti.

Bursa Gönüllü Kuruluslar Platformu sözcüsü Furkan Ari, "Gazze’deki soykirim insanlik tarihine kara bir leke olarak kazinirken, ABD, Israil Basbakani, soykirimci, savas suçlusu Netanyahu’yu ülkesine davet etmis, ABD Parlamentosu’nda konusma imkani sunmustur. Netanyahu’nun Gazze’deki vahsetle alay edercesine kurdugu hakikat disi cümleler ABD’li parlamenterler tarafindan sik sik, çogunlukla da ayakta alkislanmistir. ABD Parlamentosu, tipki Hitler Almanya’sinin Reichstag’i gibi, yüzyillar boyunca hafizalardan silinmeyecek bir utanç fotografi vermistir. ABD’nin ’demokrasi’ ve ’özgürlük’ maskesi bu korkunç fotografla bir kez daha düsmüstür. Parlamentodaki alkislar hiç süphe yok ki, Bati’nin soykirimci karakterine bir yüceltme oldugu kadar, Batili degerlerin de cenaze törenidir. Israil’in Gazze’de aylardir sürdürdügü vahsetin ana sorumlusunu agirlayan ve destekleyen ABD Kongresi’ni bu eylemden ötürü siddetle kiniyoruz. Parlamento içinde tek basina direnen Rashida Tlaib’e ve Parlamento disindaki eylemcilere dayanisma mesajlarimizi ve selamlarimizi iletiyoruz. Filistin ve Gazze yalniz degildir. Herkes sirtini dönse de Türkiye, Filistin mücadelesine sartlar ne olursa olsun destek vermeyi sürdürecektir. Bursa Gönüllü Kuruluslar Platformu olarak zulmü alkislayanlara karsi mazlumu savunmayi sürdürecegiz. Filistin ve Gazze’nin asil direnisini de bir kez daha hürmetle selamliyoruz. Allah’in yardimi yakindir, nice zayif topluluklar güçlü topluluklara galip gelmistir ve süphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktir" dedi.

Ulu Cami avlusunda toplanan vatandaslar, basin açiklamasindan sonra dagildi.
Kaynak: İHA