Çin Devlet Baskani Xi'den Putin'e Seçim Tebrigi

Çin Devlet Baskani Xi Jinping, Rusya’da dün sona eren seçimlerin resmi olmayan sonuçlarina göre yeniden devlet baskani seçilen Vladimir Putin’e tebrik mesaji gönderdi.

Çin Devlet Baskani Xi'den Putin'e Seçim Tebrigi
Rusya’da dün sona eren seçimlerin ardindan açiklanan ilk sonuçlara göre yeniden devlet baskani seçilen Vladimir Putin’e Çin’den tebrik geldi. Çin Devlet Baskani Xi Jinping, Putin’i seçimlerdeki zaferinden dolayi kutlarken, Çin’in ortakliklarini gelistirmek için Rusya ile yakin iletisimi sürdürecegini belirtti.

Putin’in yeniden seçilmesinin Rus halkinin desteginin tam göstergesi oldugunu vurgulayan Xi, “Sizin liderliginiz altinda Rusya’nin ulusal kalkinma ve insa alaninda kesinlikle daha büyük basarilar elde edecegine inaniyorum” ifadelerini kullandi. Çin’in Rusya ile iliskilerinin gelismesine büyük önem verdigini belirten Xi, “Çin-Rusya kapsamli stratejik ortakliginin sürekli, saglikli, istikrarli ve derinlemesine gelisimini saglamak için Rusya ile yakin iletisimi sürdürmeye haziriz” dedi.

ÇIn Disisleri Bakanligi Sözcüsü Lin Jian ise bu yil Çin ve Rusya arasindaki diplomatik iliskilerin kurulmasinin 75’inci yildönümü oldugunu belirterek, iki devlet baskaninin yakin temaslarini sürdürmeye devam edecegini söyledi.



Rusya Merkez Seçim Komisyonu tarafindan yapilan açiklamada, katilim oraninin yüzde 74,22 oldugu seçimlerin ilk sonuçlarina göre Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in oylarin yüzde 87,30’unu alarak 5’inci kez Rusya’nin devlet baskani seçildigi bildirilmisti.
Kaynak: İHA