Bodrum Kitap Günleri Sona Erdi

“Dogayi Okumak” temasiyla düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” kitapseverlerin yogun katilimiyla sona erdi.

Bodrum Kitap Günleri Sona Erdi


Bodrum Belediyesi Kültür AS ve Gümüslük Vakfi Akademisi is birligiyle Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen Bodrum Kitap Günlerinin son günü kitapseverlerden ilgi gördü. Kapanis programina Bodrum Belediye Baskani ve Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloglu, Siyasetçi ve Gazeteci, Yazar Mustafa Ali Balbay ve çok sayida vatandas katildi.

Günün ilk söylesisini “Çiçekleri Koparmayiniz” basligiyla Yazar, Gazeteci Zeynep Oral gerçeklestirirken doga ve kadin kavramlarini birlikte ele alarak dinleyicilerle paylasti. Gazeteci, Yazar Timur Soykan ve Baris Ince’nin “Iyi Gazetecilik, Iyi ki Gazetecilik” söylesisinde gazetecilik ile ilgili deneyimler paylasildi.

Yazar, Seslendirme Sanatçisi ve Sunucu Yekta Kopan ile Bodrum Kitap Günlerinin bu yilki onur konugu Yazar Latife Tekin’in “Dogayi Okuyabiliyor muyuz, Yazabiliyor muyuz?” adli söylesisinde ise çevre haberleri hakkinda konusulurken Baskan Aras da dogayi korumaya yönelik fikirlerini paylasti.

“Toplumlar kültür ve sanatla kalkinir”

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum Kitap Günlerine katilan tüm yazarlara ve kitapseverlere tesekkürlerini iletirken, “2019 yilindan beri Bodrum’u bir kültür ve sanat kenti yapmak istedik. Toplumlar, kültür ve sanatla kalkinir” dedi.



Söyleside Bodrum’da yasanan su krizi ile neden olan faktörler de konusulurken Akbelen’deki yasam mücadelesine, nüfus artisindan kentin tasima kapasitesinin olumsuz etkilendigine ve kaynaklarin yetersiz hale geldigine deginildi.

Baskan Aras, akademik çevrelerle kentin tasima kapasitesine yönelik çalismalar gerçeklestirdiklerini belirtti.



Bodrum’da ilk kez gerçeklesen ve vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören Bodrum Kitap Günleri, plaket takdimi ve toplu fotograf çekiminin ardindan yazarlarin imza günü ile sona erdi.
Kaynak: İHA