Halk Datça Belediyesini Basti

Datça’da yillardir önü kesilmeyen kaçak yapilasma, sahillerin isgali ve eglence mekanlarinin yüksek desibelli müzik yayini vatandasi çileden çikardi. Belediye’nin duyarsizligina tepki göstermek amaciyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandas, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Halk Datça Belediyesini Basti


Datça’da kaçak yapilasmaya, sahillerin isgaline ve yüksek sesli müzige göz yumuldugunu ileri süren bir grup vatandas Datça Belediyesi önünde basin açiklamasi yapti. Özel Çevre Koruma alani olmasina ragmen Datça Belediyesi’nin görevini yapmamasindan dolayi ilçenin her geçen gün degerlerini yitirdigini ileri süren grup, "Datça yarimadasinin ekosistemine, dogasina aykiri biçimde ranta dayali turizm politikalari ve kontrolsüz kentlesme basli basina bir sorun oldu. Yapilasmayi tek basina tartismak gerekiyorken, bir de kaçak yapilasmanin tüm yarimadada ve özellikle Datça merkezde hizla arttigini görüyoruz. Peki arkeolojik sit alanlarinin korunmadigi, kaçak yapilarin görünmez kilindigi, tespit edilen ve hatta yikim karari alinan yapilarda karar infazlarinin yapilmadigi, kiyilarin her gün daha da yayilan biçimde isgal edildigi ve ranta teslim edildigi bir kentte, belediye nerede? Bizi duyuyor mu? Biz belediyeyi duyuyor, görüyor ve izliyoruz. Datça’nin hizla ranta, sermayeye teslim edilmesine karsi, tüm hukuksuz girisimleri durdurma yetkisi olan Belediye’yi de izliyoruz ve artik ’dur, hos görme, tolerans gösterme, belediye görevini yap’ diyoruz sözleri ile yikim kararlarinin uygulanmasini istediler.

Sahillerin isgal altinda oldugunu ve kiyilarda hukuksuz kiralamalarin yapildigin belirten protestocu grup, "Meskun mahalde müzik ve isletme ruhsati olmayan eglence mekanlarinin müzik adi altinda gürültü kirliligine göz yumulmasini, bunun yaygin hale gelmesini kabul etmiyoruz! Belediye yüzlerce insanin bu konudaki sikayetlerini görmezden gelme görevini yap. Belediyeden talebimiz çok açik, Kamusal alanlara, haklarimiza hukuksuz biçimde müdahale edilmesi karsisinda "yetkim yok" beyaninin ötesine geçerek, yetkilerini kullanmasini ve görevini yapmasini talep ediyoruz. Belediye görevini yapmamaya devam ederse, geriye savunacagimiz bir Datça kalmayacak. Bu nedenle, yerel seçimler öncesi Datçali yurttaslar olarak belediyeyi bir kez daha uyariyor ve tüm bu görev ihmallerine karsi ses çikariyor, halktan, dogadan yana olmayan, kentli haklarimizi yok sayan yönetimlere oy vermeyecegimizi ilan ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA