Duyan Geldi

Bolu’da geçtigimiz yil 200 bin fide satisi gerçeklestiren Bolu Ziraat Odasi Baskanligi’nin bu yil getirdigi 230 bin fide vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Duyan Geldi
Bolu Ziraat Odasi Baskanligi, köylülerin çogunlukla tercih ettigi fideleri satisa sunuyor. 8 farkli çesit domates, 8 farkli çesit biber, 2 farkli çesit salatalik, patlican, asili ve asisiz kavun ve karpuz olmak üzere toplamda 23 çesit ürün getirildi.

230 bin fide vatandaslarin yogun talebi üzere tükenme noktasina geldi. Suana kadar 230 bin fide içerisinde 220 bininin satildigi ögrenildi.

"Elimizde bulunan 220 bin fideyi bitirmis bulunuyoruz"

220 bin fidenin satisinin tamamlandigini dile getiren Bolu Ziraat Odasi Baskani Selim Özer, "Bu yil toplam 230 bin fide getirdik. Ilk etapta seralarda 110 bin fide, ikinci etapta da 120 bin fide getirdik. Su anda tarlalarin dagitimini yapiyoruz. Elimizde bulunan 220 bin fideyi bitirmis bulunuyoruz. Satislar iyi" dedi.



"Isçilik maliyetlerinin artmasi sebebiyle fide fiyatlari gerçekten çok yüksek"

Fide fiyatlarinin vatandaslara yüksek geldigini söyleyen Baskan Selim Özer, "Fiyatlar biraz yüksek geliyor vatandasimiza ama son iki yilda isçilik maliyetlerinin artmasi sebebiyle fide fiyatlari gerçekten çok yüksek. Bu da çiftçilerini biraz zorluyor ama Antalya’dan getirdigimiz fidelerimiz kaliteli, sertifikali, lisansli, belgeli. Kaliteyi dagitmaya çalisiyoruz. 9 yildan beri sirketimiz ayni. Hiç degistirmedik. Kaliteyi satmaya çalisiyoruz. Kaliteyi ucuza vermeye çalisiyoruz. Geçen yil 200 binin üzerinde fide satmistik. Bu yil daha da yüksek sayimiz. Kaliteli oldugu için vatandaslarimiz Ziraat Odasini tercih ediyorlar ama hava sartlari uygun gitmedigi için daha da fidesini dikemeyenler tarlasina, bahçesine dikmeyen vatandaslarimiz, çiftçilerimiz var" diye konustu.



"Geçen sene 11 -karpuz fidesi ekmistim"

Her yil Ziraat Odasi’nin fidelerinden aldigini ifade eden Hayriye Günaydin, "Domates, kavun ve karpuz fidesi aldim. Geçen sene 11 karpuz fidesi ekmistim, 45 karpuz aldim. Memnunum. Her yil Ziraat Odasi’nin fidelerini kullaniyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA