Baskale'de '2. Halk Kosusu' Yapildi

Van’in Baskale Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen ‘Halk Kosusu’nun ikincisi yapildi.

Baskale'de '2. Halk Kosusu' Yapildi
Kent merkezine 116 kilometre uzakliktaki Baskale ilçesinde ikinci kez yapilan ’Halk Kosusu’, Van-Hakkâri Caddesi ile Baskale Millet Bahçesi arasinda gerçeklestirildi.

2 kategoride yapilan yarisma, 18 yas üstü kadin ve erkekler arasinda yapildi. Ömerdag Mahallesi’nde ikamet eden ve yarismaya katilan Ecevit Acar (45), yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, “Geçen sene 3. Oldum. Bizim için önemli olan kazanmak degil, sadece halkla bir araya gelmektir. Insallah bu sene birinci olurum” dedi.

Yarismaya katilan 62 yasindaki Mehmet Yigit ise “Bu yarismaya katildik. Gençlere moral vermek için geldim. Insallah birinci olurum. Kaymakam ve belediye baskanina tesekkür ederim” diye konustu.

Geçen yil kendi yas kategorisinde sampiyon olan Yücel Pülat isimli vatandas da, sampiyon olmak istedigini söyledi.



Van-Hakkari Caddesi’nde baslayan ve Millet Bahçesi’nde son bulan yarismada 3 bin metrede çekismeli geçen kosuda 18 yas üstü erkeklerde dereceye giren Aykut Turan birinci olurken, Recep Demir ikinci, Yunus Alan ise üçüncü oldu.

18 yas üstü kadinlar kategorisinde ise Tugba Özdemir birinci, Özlem Göndogdu ikinci ve Sümeyye Yaman ise üçüncü oldu.

Erkekler ve kadinlarda birinciye 5 bin, ikinciyi 3 bin ve üçüncüye ise bin TL ödüle sahip oldu.

Yarisma sonunda Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Mustafa Çelik, dereceye giren yarismacilara ödüllerini ve madalyalarini verdi.
Kaynak: İHA