Hastane Yöneticileri HAP Egitimi Aldi

Hastane Afet ve Acil Durum Plani (HAP) Yönetici Egitimi Sakarya Büyüksehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde yapildi.

Hastane Yöneticileri HAP Egitimi Aldi
Sakarya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Serdar Degirmenci, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Op. Dr. Özcan Öktem, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Yasin Çatalbas ile ilimizde hizmet veren kamu ve özel hastanelerin yöneticilerinin katildigi egitimde Acil Saglik Hizmetleri Uzmani Erkan Yamaç tarafindan HAP Hazirlama Kilavuzunun tanitimi yapilarak, HAP Yönetmeligiyle ilgili bilgiler verildi.

Yazili sinavlarinda yapildigi egitimde egitmen Seçkin Vural tarafindan da acil durum koordinasyon sistemiyle ilgili bilgiler verildi.

Egitim toplantisinda konusan Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Sakarya’nin deprem kusaginda bir il oldugunu hazirlatarak yikici depremlerin ve büyük acilarin yasandigi ilimizde bu tip egitimlerin çok daha önemli oldugunu ifade etti.

Afet anlarinda yapilacak çalismalari bilmenin ve buna hazirlikli olmanin büyük önem tasidigini belirten Ögütlü, “Koordinasyona yönelik toplantilar ve egitimler önemli. Bu sayede olabilecek afet ve acil durumlara daha hazirlikli oluyoruz. Bu gibi durumlara yönelik planlama yapilarak tatbikatlar basarili bir sekilde gerçeklesirse herkes ne yapacagini bilir. Bu da afet ve acil durumlarda çabuk toparlanma ve olayi kontrol altina alma noktasinda avantaj saglar. Bu planlamalarin kagit üstünde kalmasi bir sey ifade etmez. Yapilacak islerin hayata geçirilmesi ve islevsel hale gelmesi, olabilecek durumlari daha az kayipla ve daha çabuk atlatmamizi saglar” dedi.

Egitimler gün boyu devam ederken basariyla egitimi tamamlayan yöneticilere sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA