MESKI'den Kayip Kaçakla Mücadele

İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, fiziki kayip kaçakla mücadeleye tüm ilçelerde son hizla devam ediyor. Bu kapsamda göreve baslayan 4 adet sizinti tespit ekibine teorik ve uygulamali egitimler verildi.

MESKI'den Kayip Kaçakla Mücadele
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in öncülügünde kenti ihtiyaci olan altyapiya kavusturmaya devam eden MESKI, kayip­ kaçak konusundaki çalismalarina yenilerini ekliyor. İçel’de bosa akan bir damla su kalmamasi için çalismalarini hizlandiran MESKI, fiziki içmesuyu kayiplari ile mücadelesini tüm ilçelerde aktif bir sekilde yürütüyor. MESKI, merkez ilçelerde yaptigi çalismalarin yani sira yeni kurulan dogu ve bati fiziki kayip seflikleri ile yüzeye çikmayan içmesuyu arizalarina hizlica müdahale ediyor. Böylelikle zamandan da tasarruf eden MESKI, daha ekonomik çözümler de üretiyor. Içmesuyu kayiplarini en aza indirmek adina olusturulan MESKI ekipleri, kullandiklari son teknoloji cihazlar yardimiyla tüm ilçelerde aktif bir sekilde sizinti tespiti ve onarimini hizli bir sekilde yerine getiriyor.

MESKI Genel Müdürlügü Fiziki Kayip ve SCADA Müdürü olarak görev yapan Ömer Pekmez, “Merkezde 2009 yilindan beri yapmis oldugumuz çalismalar devam ediyor. Bu çalismalarda tecrübeli arkadaslarimiz yeni gelen arkadaslarimiza sahada uygulamali olarak arizanin tespitinin nasil yapildigini, cihazlarin kullanimini, sebeke yapisinin fiziki kayba etkisini vesaire bu sistemlerin nasil çalismasi gerektigini uygulamali olarak gösteriyorlar. Daha sonrasinda arizamizi tespit edip, ariza ekibiyle beraber içmesuyu arizalarimizi gideriyoruz. Böylece kayiplarin önüne geçilmesi adina çok büyük bir adim atilmis oluyor. Artik ilçelerde de faal olarak devam eden çalismalarimiz arkadaslarimiz tarafindan yürütülecek. Su anda burada uygulamali bir çalisma yapiyoruz. Birazdan da arkadaslarimiz bulmus oldugumuz arizayi açip onarimini saglayacaklar. Daha önce ilçelerde fiziki kayip tespiti çalismalari merkezden ekip gönderilerek çözüme kavusturuluyordu. Su anda ilçelerde de bu ekipler kuruldu ve çalismalar baslayacagi için daha efektif, daha hizli ve daha ekonomik çözümler üretmek adina bizim yararimiza olacak. Hem zamandan tasarruf etmis olacagiz hem de buradan ekibin oraya gidip gelmesi, yakit maliyetleri vesaireler, bunlarin önüne geçilmis olacak. Oradaki arizanin müdahale edilme süresi minimuma indirilmis olup, daha çabuk çözüme kavusmus olacak" dedi.

Kaynak: İHA