Dünya Insan Haklari Günü Programi

‘Dünya Insan Haklari Günü’ dolayisiyla düzenlenen programinda konusan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, “En büyük sevgi, insanlik sevgisidir. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ sözünü rehber edinmis kadim bir kültürün temsilcileriyiz” dedi.

Dünya Insan Haklari Günü Programi
‘Dünya Insan Haklari Günü’ münasebetiyle Doç. Dr. Pinar Özden Cankara’nin sunumuyla konferans düzenlendi.

Bilecik POMEM’de düzenlenen konferansa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Bilecik Ticaret Il Müdürü Sinasi Balta Bilecik Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Muzaffer Sandal, kurum amirleri ve POMEM ögrencileri katildi.

Konferans, Doç. Dr. Pinar Özden Cankara’nin ‘Herkes için Insan Haklari’ ve ‘Halkin Dirilisi, Hakkin Yükselisi’ konulu sunumlariyla basladi.



"Devletimiz ve milletimiz insani yasat ki devlet yasasin siariyla hareket ediyor"

Günün anlam ve önemine iliskin konusmasi ile devam eden programda son olarak konusan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya varlik sebebinin insana hizmet oldugunu unutmadan ve gayretle çalisilmasi gerektigini vurguladi. Insana saygi göstermenin insan onurunu korumak, onun yaratilistan gelen haklarini kullanmasini saglamak, tarihimiz ve medeniyetimizin yüzyillardir süregelen ortak degeri oldugunu belirten Vali Kizilkaya, “Devletimiz ve milletimiz, batidan ögrendigiyle degil, ecdadindan ögrendigiyle, insani yasat ki devlet yasasin siariyla hareket ediyor. Tarihimizde oldugu gibi, bundan sonra da adaleti ve hos görüyü tüm dünyaya götürecek olan aziz milletimiz olacak. Dedemizin, ecdadimizin izinden giderek ülkemize gelen tüm mazlum insanlara sahip çikacak, var olan haksizliklara ve zulümlere karsi çikmaya devam edecegiz. Seyh Edebali’nin; ‘Insani yasat ki Devlet yasasin’ düsturundan hareketle devletimiz, insan haklarinin ülkemizde, beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin sekilde hayata geçirilmesi hususunda hassasiyet göstermektedir. Ülkemizde, inançlari veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaslarimiz esittir. Çagdas devlet anlayisinda din veya mezhep temelli hiçbir ayrima yer yoktur. Tüm vatandaslarimiz, memleketimizin her kösesinde, bu ülkenin tüm nimetlerinden faydalanabilmektedirler. Bireysel farkliliklarimiz zenginligimiz; ortak kimligimiz ise gücümüzdür” dedi.

Kaynak: İHA