Bagimlilikla Mücadele Için Kostular

Adiyaman’in Kahta ilçesinde Ben Yeniden (BEYEN) Bagimlilikla Mücadele Projesi çerçevesinde 7 sivil toplum kurulusunun destegiyle ödüllü Yasam Boyu Spor Kosusu düzenlendi.

Bagimlilikla Mücadele Için Kostular
Kahta Devlet Hastanesi kavsagindan baslayan yarisma Kahta Kaymakamligi önünde son buldu. 2 kilometre mesafedeki kosu yarismasina 50 erkek, 20 bayan olmak üzere toplam 70 kisi katildi.

Adiyaman Valiligi koordinesinde yürütülen BEYEN Bagimlilikla Mücadele Projesi çerçevesinde Kahta’daki 7 sivil toplum kurulusunun destegiyle düzenlenen ödüllü Yasam Boyu Spor Kosusunda dereceye giren 3 kisiye Vali Mahmut Çuhadar tarafindan altin verildi.

Bagimlilik ile Mücadele Projesi ile uyusturucu bagimliligi konusunda toplumu bilinçlendirmek, toplumun farkindaligini arttirmak kosu yarismasini düzenlediklerini belirten BEYEN projesinin paydaslarindan Yeni Dünya Vakfi Kahta Ilçe Baskani Sirri Öztürk, “Valiligimizin bünyesinde yürütülen BEYEN projesinin Kahta’daki STK ayaklari olarak çok kisa sürede çalismalar yaparak bir farkindalik olusturmak adina bir kosu düzenleme karari aldik. Bu projenin ruhuna uygun bir sekilde bugün kosu yarismamizi düzenledik. Malumunuz bagimlilik dünyada ve birçok ülkede oldugu gibi ülkemizde de sikinti olmaya devam ediyor. Bagimlilik genel bir kavram. Bu bu kavramin içerisinde bagimliligin her türlüsü aklimiza geliyor. Özellikle biz Kahta’da bagimlilikla mücadele açisindan STK’lar olarak yan yana gelip böyle bir projeye böyle bir yarismaya beraber katildik. Bagimlilik ile mücadele sadece bir kurumun tek basina yapabilecegi bir is de degildir. Devlet, sahsin kendisi, aile ve STK’lar el ele basarabiliriz. Iste biz bugün STK ayagi olarak böyle bir programi düzenledik. Bu tür programlari düzenlemeye devam edecegiz” dedi.

Farkindaligin olusmasi adina güzel bir çalisma oldugunu belirten Kahta Kaymakami Selami Korkutata, “Kâhta’miz önemli bir konuda bir farkindalik olusturmak adina güzel bir çalisma ortaya koydu. Kahta’nin bu konuda önemle ve hassasiyetle bu konuda bir durusu var. Kahta’daki gençligin sagliksiz kosullardan ve bagimliliktan uzak tutulmasi gerektiginin farkindayiz. Gençlerimizin saglikli yasamasini istiyoruz. Zehirden uzak durmasini ümit ediyoruz. Bu anlamda farkindalik olusturmak adina böyle bir kosu düzenlendi.

Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

BEYEN projesinin gençlige dokunma projesi olduguna dikkat çeken Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “BEYEN projesi gençlige dokunma projesidir. Uyusturucunun esiginde veya uyusturucuya bulasmis gençlerimize yetiskinlerimize dokunma projesidir. Insani yasat ki devlet yasasin. Sikintilari halinin altina süpürerek hiçbir yere varamayiz. Sikintilari ortaya dökerek, masanin üzerine koyarak ve gündem yaparak çözeriz. Bu BEYEN projesi, sikintilari gündem yapma projesidir ayni zamanda. Nedir bu sikinti? Bugün gençligin en büyük belasi bagimliliktir. Bu sadece madde bagimliligi da degildir. Yani madde bagimliligi en agiridir. Dijital bagimlilik belki en hafifi ama hepsi inanin gençler için neslimiz için bir tehlike arz ediyor. Bu tehlikenin hepimizin farkinda olmasi gerekiyor. Aileler, gençlerin aileleri, bu tuzaga düsmüs gençlerin aileleri, yakinlari maalesef devletten veya yetkililerden yardim talep etmek yerine, konunun üzerini kapatarak örtmeye çalisiyor. Bu yanlis bir yöntemdir. Bu BEYEN projesinin en önemli hedefi bize ulasmayan bize ulasamayan veya gelmekten imtina eden bu tür ailelerimize, biz devlet olarak sivil toplum olarak yerel yönetimler olarak ayaklarina gitmek suretiyle çözüm önermektir. Yani ortada bir sorun varsa insanlarin bize basvurmasini beklemeyecegiz. Valisi, Kaymakami, Belediye Baskani, müdürü gidip evinde ziyaret edecek. Gidip evinde ikna çalismalari yapacak. Projede emegi geçen bütün arkadaslara tesekkür ediyorum.” Diye konustu

Yarismanin sonunda tüm katilimcilara sicak süt ikram edildi.
Kaynak: İHA