Tekirdag'dan Kisa Kisa

Tekirdag'da üniversitede "güvenlik tedbirleri toplantisi" yapildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Valiligin toplanti salonunda, üniversitelerde egitim ögretimin güvenli ortamda sürdürülmesinin devami ve gerek duyulan ilave güvenlik tedbirlerinin alinmasi amaciyla toplanti düzenlendi.

Toplantiya Vali Aziz Yildirim, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Tekirdag Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Il Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Osman Kiliç ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Üzgün katildi.

Toplantida üniversitedeki mevcut güvenlik tedbirleri gözden geçirildi ve ek güvenlik tedbirleri alinmasi kararlastirildi.

- Tekirdag Büyüksehir Belediyesinin yol yapim çalismalari

Tekirdag Büyüksehir Belediyesi il genelinde yol yapim, bakim ve onarim çalismalarina devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Fen Isleri Dairesi ekipleri tarafindan gerçeklestirilen çalismalar kapsaminda Malkara ilçesinin Sahin Yolu yol ayrimi, Kürtüllü ve Hemit mahalleleri arasi baglanti yollari ile Süleymanpasa ilçesinin Karahalil ile Karabezirgan mahalleleri arasinda baslatilan sathi kaplama yol yapim çalismalari tamamlandi.

Malkara ilçesinde 7 bin metre uzunluga, 7 metre genislige sahip yolda toplam 49 bin metrekarelik sathi kaplama yapilirken, Süleymanpasa ilçesindeki 5 bin 300 metre uzunluga, 6 metre genislige sahip Karahalil ve Karabezirgan mahallesi baglanti yolunda 31 bin 800 metrekarelik sathi kaplama yol çalismasi gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, belediye olarak yol yapim, bakim ve onarim çalismalarina büyük önem verdiklerini kaydetti.

– Tekirdag NKÜ Rektörü Sahin'e ziyaret

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birligi Yönetim Kurulu Baskani Tevfik Keskin, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin'i ziyaret etti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette, görüs alisverisinde bulunuldu.

Keskin, üniversitenin çalismalarini, basta bölgeye ve ülkenin süt üretimine katkilarini takip ve takdir ettiklerini belirtti.

Sahin de ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, ülke tarimina ve hayvanciligina bilimsel katki sunmayi amaçlayarak hizmet sunduklarini kaydetti.

Kaynak: AA