Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, is insani Recep Özçelik'in okul yaptirma istegiyle ilgili basvurusu ve girisimi oldugunu bildirdi.

Bu girisimin çok degerli ve memnuniyet verici oldugunu kaydeden Akbas, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Hayirsever Recep Özçelik'in talebiyle ilgili olarak kendisiyle görüstüm. Bu görüsmede Recep Özçelik Yenisehir ya da Bayir Mahalle bölgesinde uygun bir arsa olmasi durumunda fen lisesi yaptirma istegini dile getirdi. Kendisine bu bölgede okul yapmaya hazir arsamiz olmadigi belirtildi. Hemen okul yapimina uygun 8 arsanin yeri gösterildi. Durum Vali Fuat Gürel'e arz edildi."

Akbas, Vali Gürel, Recep Özçelik ve kendisinin bir araya gelerek durum degerlendirmesinde bulunduklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Bu görüsmede ilimizin en önemli okul ihtiyacinin özel egitim okulu oldugu kendisine ifade edilmis olup, özel egitim okulu, ilkokul ya da ortaokul yapimi konusunda bugün protokol imzalanmasi ve yarin insaata baslanmasi durumunda bile hazir 8 arsamizin bulundugu belirtilmistir. Belirtilen mahallelerde hazir arsanin olmadigi, ilimizde bir resmi ve bir de özel fen lisesi bulundugu, fen liselerinin yapim kararinin öncelikle 8. sinif ögrenci sayisi olmak üzere birçok kritere göre Bakanligimiz iznine tabi oldugu belirtilmistir. Hayirsever is adami Recep Özçelik belirttigi mahallelerde ve okul türü olarak fen lisesi yaptirmadaki kararliligini dile getirmistir. Hayirsever Recep Özçelik'in istekleri dogrultusunda arsa temini konusunda ve Bakanligimiz uygun görüsleri için çalismalara baslanmistir."

- Gökçekli, Esnaf Sanatkarlar Odasi Baskanligina adayligini açikladi

Esnaf Ali Riza Gökçekli, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanligi seçimlerinde aday oldugunu açikladi.

Gökçekli, kentteki bir restoranda düzenledigi basin toplantisinda, yaklasik 20 yildir gida sektöründe hizmet verdigini söyledi.

Yaklasik 16-17 yildir Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Nurettin Tümen ve yönetimine hizmetlerinden dolayi tesekkür eden Gökçekli, "Bizler yeni ve genç bir kadroyla bundan sonra kurumlar ve esnaflarin arasinda köprü olmak için yola çiktik. Allah çiktigimiz bu yolda hayirlar eylesin. Esnaflarimizdan yapilacak olan seçimlerde desteklerini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA