ASIDER'den Ayancik Ilçesine Yardim Eli

Avrupali Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardimlasma Dernegi (ASIDER), Sinop’un Ayancik ilçesinde 11 Agustos’ta meydana gelen sel felaketi için toplanan maddi yardimlarla, selzede ailelerin çocuklarina burs, giyim, yemek ve okul kirtasiyesi ihtiyaçlarini karsilayacaklarini açikladi.

ASIDER'den Ayancik Ilçesine Yardim Eli
Ayancik Belediye Baskani Hayrettin Kaya’yi makaminda ziyaret eden Avrupali Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardimlasma Dernegi (ASIDER) Baskani Ali Çaliskan, “Maalesef su an bile sel felaketinin açtigi bu büyük yara hala hem kente hem kent yasantisinda ve insanlarimizda fazlasi ile hissediliyor. Devletimiz, Ayancik’in yaralarini sarmak için tüm kurumlari ile çaba gösteriyor. Maddi ve manevi olarak büyük destek veriyor. Lakin Ayancik’in normallesmesi biraz zaman alacak. Bizler de Avrupali Sinoplular olarak insanlarimizin yaninda olmak istedik. Toplanan yardim paralarinin bir kisminin Ayancik Belediyemiz araciligi ile sel felaketinde magdur olan ailelerin çocuklarinin okul kirtasiyesi ve giyim ihtiyaçlarinin karsilanmasi için Ayancik Belediyesine teslim ettik" seklinde konustu.

ASIDER olarak 16 bin 150 euro (Yaklasik 161 bin 150 TL) yardim topladiklarini söyleyen Ali Çaliskan, yardim kampanyasindan kalan miktari Ayancik’ta Yüksekögrenimi ve Ögrencilerini Destekleme Dernegi araciligi ile selde magdur olan üniversite ögrencilerin yemek ihtiyaçlarini karsilayacaklarini, bunun yani sira selin en çok vurdugu ve can kayiplarin oldugu Babaçay köyünde yasayan 6 ailenin üniversite okuyan çocuklarina da bir yil boyunca burs vereceklerini söyledi.



Ayancik Belediye Baskani Hayrettin Kaya, 11 Agustos’ta meydana gelen büyük sel felaketi sonrasi Ayancik’in büyük zarar gördügünü ifade ederek, "Ilçemizde, 11 Agustos tarihinde yüzyilin en büyük sel felaketlerinden birini yasadik. 16 vatandasimiz hayatini kaybetti. Ilçemiz büyük zarar gördü. Devletimiz, milletimiz ve belediyelerimiz ile birlikte yararlarimizi sarmak için büyük ugras veriyoruz. Ilçemizde yapacagimiz daha birçok is var. Avrupali Sinoplular Kültür ve Yardimlasma Dernegi - ASIDER, Ayancik ve Türkeli’deki selde magdur olan vatandaslarimiz için yardim kampanyasi düzenlemis, ASIDER Baskani Sayin Ali Çaliskan bize ayrildiklari miktari, bize ulastirdi. Bizler de selde magdur olan ailelerin çocuklarinin okul kirtasiye ve giyim ihtiyaçlari için kullana-cagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA